LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt för Sverige-Kevins svåra ingrepp: ”En del av hjärnan”

21 okt, 2018 
AvJohanna Bladh
Allt för Sverige-deltagaren Kevin Chown berättar om sin tragiska bakgrund i kvällens avsnitt av programmet. Om familjemedlemmarnas bortgång, men också om det ingrepp han själv tvingades genomgå.
Annons

Rockmusikern Kevin Chown, 48, från Escanaba i Michigan är en av deltagarna i årets uppsättning av Allt för Sverige. I programmet ska deltagarna resa från USA till Sverige för att släktforska och hitta tillbaka till sina släktingar som en gång utvandrat från landet.

Under resans gång blir det ofta känslosamt när historien om släktingarnas öde uppdagas. Men det är inte alltför sällan som deltagarna också själva bär på hjärtskärande historier. I veckans avsnitt delar Kevin med sig av sin tragiska bakgrund – och om den omfattande operation som han tvingades göra.

Inom loppet av bara ett par år förlorade han två nära familjemedlemmar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Min mamma var en stor del av mitt liv. Hon dog av alzheimers sjukdom under år 2008. Min bror Mark dog för ett år sedan, 59 år gammal, av demens, berättar Kevin i programmet.

Mitt i livet upptäckte Kevin att även han drabbats av en obotlig sjukdom.

När jag gick i college diagnosticerades jag med epilepsi, och jag började få anfall. Jag har sedan dess gått på medicin.

Annons

Anfallen och sjukdomen gjorde att Kevin kunde skada sig, därför behövde läkarna göra ett ingrepp.

– Sjukdomen ledde till att jag för några år sedan tvingades genomgå en operation där de tog bort en del av hjärnan stor som en tumme, för att jag skulle kunna leva ett säkrare liv, berättar han.

Efter operationen mår han bättre, men nu har jakten på det svenska arvet blivit allt viktigare för Kevin.

– Jag vill gärna lära mig mer om de medicinska svagheterna i min familj, det måste finnas några kopplingar till vad mina svenska släktingar drabbats av.

Kevins mamma var svensk, och resan i SVT blir lite som en hyllning till henne.

– Om min mamma levde idag och fick se mig åka iväg på det här äventyret så vore det nog det finaste ögonblicket i hennes liv.

Allt för Sverige visas på SVT och SVT Play 20.00 på söndagar.

FOTO: SVT

Annons