TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Allt för Sverige-Christinas Wights son dog efter två dagar

14 okt, 2018 
Lina Arvidsson
Christina Wight i Allt för Sverige
Läraren Christina Wight söker sina svenska rötter i SVT:s Allt för Sverige. I kvällens avsnitt berättar hon om den tragiska händelsen som inträffade när hon bara var 19 år och förlorade ett barn.
Annons

I den femte delen av Allt för Sverige får de svenskättade amerikanerna besöka Astrid Lindgrens värld och bo i självaste Katthult. Det blir ett lärorikt besök när deltagarna får lära sig om hur Sverige var förr i tiden och läsa Astrid Lindgrens älskade böcker på engelska.

Christina Wight, 34, från Tennesee är en av de amerikaner som söker efter sina svenska rötter i Allt för Sverige, något som hon är lycklig över att få göra.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag hade aldrig trott att jag skulle få den här möjligheten, att vara på den här platsen vid den här tidpunkten i mitt liv. Jag är så tacksam över det, säger Christina Wight i avsnittet.

I kvällens avsnitt berättar hon om hur hon blev gravid som tonåring – och sedan förlorade sitt barn.

– När jag var 19 år upptäckte jag att jag var med barn, berättar Christina Wight.

Hon fick veta att hon hade oligohydramnios, en ovanlig åkomma där det finns minskad mängd fostervatten. Beskedet fick henne att fatta ett svårt beslut.

Annons

– De tyckte att jag skulle göra en abort faktiskt. Jag valde att inte göra det, jag hoppades och bad att ett mirakel skulle ske och att jag skulle kunna få honom och att han skulle vara frisk, säger Christina Wight.

Bebisen föddes i vecka 34 och fick namnet Caleb. Efter bara två dagar dog han.

– Han skulle ha varit 15 år nu. Varje år på hans födelsedag tänker jag på honom, säger Christina Wight.

Christina bor tillsammans med sin man Lee och deras tioåriga som Malachai. Christina har alltid pratat om sin förlust med sin son.

– Min son Malachai vet om honom, han säger att han har en storebror. Förhoppningsvis får jag träffa honom igen en dag. På andra sidan i himlen, säger Christina Wight.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

FOTO: SVT

Annons