TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Allt för Sverige 2018: Så gick det sen med deltagarna

01 nov, 2019 
Hans & Anna Shimoda
Programledaren Anders Lundin och deltagarna i Allt för Sverige 2018: David Neslund, Kevin Chown, Christina Wight, Louis Larsson, Tanya Edgil, Domonique Jackson-Russell, Susan Snyder, Ashley Mullinax, Kyle Johnson och Andrew Morrison.
Mycket har hänt sedan de deltog i Allt för Sverige hösten 2018. För Hänt berättar deltagarna hur de lever i dag.
✔︎ Är gravid: ”Vi väntar en pojke”.
✔︎ Mystiska utseendeförändringen: ”Vet inte vad det beror på”.
✔︎ Utvecklar en dejtingapp – drömmer om flytt till Sverige.
Annons

Allt för Sverige i SVT med Anders Lundin som programledare har blivit en succé. Hänt har intervjuat fjolårets deltagare David Neslund, Kevin Chown, Christina Wight, Louis Larsson, Tanya Edgil, Domonique Jackson-Russell, Susan Snyder, Ashley Mullinax, Kyle Johnson och Andrew Morrison.

◼️ ◼️ ◼️

Allt för Sverige-deltagaren David Neslund i rutig skjorta.
David Neslund i Allt för Sverige 2018. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.

✔︎ David Neslund: ”Adopterar en dotter”

En av förra årets deltagare var David Neslund, 45, som slutade på en andraplats.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han bor i Alaska tillsammans med kärleken Kristine och när Hänt når honom berättar han glatt om hur tillvaron ser ut idag.

– Vårt liv i Alaska är fantastiskt under den här tidpunkten på året. Luften är härligt krispig vilket man märker vid varje andetag och man kan känna att snön är på väg, skriver David och fortsätter:

Annons

– Min fru Kristine fortsätter att vara fantastisk och sköter hushållet som fortsätter att växa!

Tillsammans har de sönerna Leif och Björn och strax efter att David kom hem till Sverige blev de fosterföräldrar till en liten flicka som föddes fem veckor för tidigt – som de nu står i begrepp att adoptera.

– Leif och Björn växer sig allt större och vi kommer slutföra adoptionen av vår dotter den 4 december.

◼️ ◼️ ◼️

Allt för Sverige-Kevin Chown med armarna i kors, i mörkblå t-shirt.
Kevin Chown i Allt för Sverige. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

✔︎ Kevin Chown: ”Det är mystiskt”

Kevin Chown, 49, deltog i förra säsongen av Allt för Sverige och han blev mäkta förtjust i landet. Så pass att han leker med tanken på att flytta hit. Oavsett om det blir så eller inte så kommer Chown definitivt sätta sina fötter på svensk mark igen.

Han bor i Los Angeles och har en framgångsrik musikkarriär och han spelar med olika band. Just nu spelar han ofta med finska stjärnan och tidigare Nightwish-medlemmen Tarja Turunen.

Annons

Nu berättar han för Hänt vad som har hänt i hans liv efter programmet.

– Det är mystiskt och jag vet inte vad det beror på, men några månader efter min vistelse i Sverige blev jag plötsligt blond. Det är som mitt svenska DNA tog över efter Allt för Sverige. Jag har också fått en djupare förståelse för mina rötter. Jag förstår också mig själv bättre, säger han och fortsätter:

– Idag lever jag mitt liv i ett av mina ”happy places”, nämligen i en rock n roll-turnébuss i Texas. Jag ska spela bas när min goda vän Sebastian Bachs band Skid Row firar trettio år. Förra veckan spelade jag för två utsålda hus i Los Angeles och snart åker vi till Florida. Livet är verkligen ett äventyr!

◼️ ◼️ ◼️

Christina Wight i Allt för Sverige 2018.
Christina Wight i Allt för Sverige. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

✔︎ Christina Wight: ”Jag är gravid!”

När Allt för Sverige drog igång beskrevs Christina Wight, 35, från Tennessee som en ensamstående mamma som arbetade som speciallärare.

Annons

Men mycket har hänt i Christinas liv sedan dess.

– Det har skett många förändringar sedan jag lämnade Sverige. Jag gifte mig i juni 2018 och har flyttat till Town of Jonesborough. Jag har också lämnat jobbet som speciallärare och jobbar nu som lågstadielärare, säger Christina till Hänt och avslöjar en glad nyhet:

– Jag är gravid! Nyligen fick jag reda på att jag väntar en pojke som beräknas födas i februari nästa år. Vi är väldigt exalterade över detta.

Vad gäller Sverige berättar Christina att hon har fått kontakt med en ny kusin som bor i Göteborg.

– Jag skulle verkligen vilja besöka Sverige igen, men med tanke på allt som händer nu, vet jag inte när det blir möjligt att göra det. Jag kollade precis på trailern för den nionde säsongen idag och såg klipp från den förra säsongen som jag medverkade i. Det framkallade underbara minnen av Sverige.

◼️ ◼️ ◼️

Allt för Sverige-Louis Larsson i hatt.
Louis Larsson i Allt för Sverige. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.

✔︎ Louis Larsson: ”Organiserar ett skräckhus”

Det var när musikläraren Louis Larssons, 53, dotter kom till världen som hans intresse för Sverige växte och han gick då med i en svenskförening.

Annons

Förra året sökte Louis som är bosatt i Kentucky sina rötter i Öxabäck i Marks kommun. För Hänt berättar han nu att det inte dröjde länge innan han var tillbaka i Sverige.

– Vi återvände till Sverige i somras och hade en familjeåterträff med båda sidorna av min familj. Jag har ju familj i Öxabäck, min farfars far Alfred och i Halmstad min mormors mor Nanny. Vi var i Sverige tre veckor och fick nya vänner och vi besökte också mina vänner från Allt för Sverige-teamet, skriver han och berättar också hur det står till med familjen och kommande Halloween-planer:

– Min dotters fotbollslag har en skolturnering i helgen och min fru håller på att organisera ett skräckhus för skolan. Jag jobbar på en ny webbsajt och spelar in musik för mitt band 3-Legged Stella.

◼️ ◼️ ◼️

Tanya Edgil från Allt för Sverige 2018 i ljusblå dress.
Tanya Edgil i Allt för Sverige. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.

✔︎ Tanya Edgil: ”Jag är förälskad i Sverige”

Tanya Edgil, 40, startade hela sitt Sverige-äventyr med att bli av med hela sitt bagage. Det kom aldrig till rätta och det blev en kostsam historia att köpa allt nytt, kläder och hygienartiklar.

Annons

Själva inspelningen var känslosam och hon förklarade at hon lämnade en del av sitt hjärta i Sverige.

– Jag längtar tills jag kan återvända till Sverige och ta med min familj, sa hon i Aftonbladet efter att åkt ut ur programmet efter en snöplig miss i en frågesport om Abba.

I dag är hon tillbaka hemma i USA.

– Livet är toppen! Jag lever livet, njuter av att umgås med min familj och jobbar som volontär på ett departement här i Hamilton, Alabama där jag bor, säger hon till Hänt.

Tanya är exalterad över sin medverkan i programmet och hon planerar att åka tillbaka till Sverige.

– Allt för Sverige var ett livsomvälvande äventyr. Jag blev förälskad i Sverige och jag kommer att åka tillbaka för första gången nästa år.

◼️ ◼️ ◼️

Domonique Jackson-Russel i rosa tröja.
Domonique Jackson-Russel i Allt för Sverige. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.

✔︎ Domonique Jackson-Russel: ”Utvecklar en dejtingapp”

Domonique Jackson-Russel, 35, som blev den första att lämna programmet är utbildad jurist och har tidigare berättat att hon drömmer om att öppna en egen juristbyrå. Men idag driver hon en hälsoklinik tillsammans med sin fru.

Annons

Någon Domonique också drömmer om är faktiskt att flytta till Sverige i framtiden. Hon var tillbaka här så sent som i somras.

– Jag har tät kontakt med min svenska familj och besökte dem under midsommar, säger hon till Hänt och berättar också hur hennes liv ser ut i övrigt.

– Mitt liv går fortfarande ut på att hjälpa min fru med hennes hälsoklinik i Seattle.

Men det är inte det enda projekt Domonique har på gång.

– Samtidigt har jag dragit igång ett projekt med två vänner i syfte att utveckla en dejtingapp.

◼️ ◼️ ◼️

Susan Snyder i vit piké.
Susan Snyder i Allt för Sverige. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.

✔︎ Susan Snyder: ”Det går extremt bra”

Susan Snyder, 59, från amerikanska ufo-staden Roswell har haft det kämpigt. Hon har tre barn och för åtta år sedan avled pappan till dem i cancer. Hon har beskrivit sin medverkan i Allt för Sverige som ett nytt kapitel i livet.

Annons

För Hänt berättar hon hur tillvaron ser ut idag.

– Saker och ting går extremt bra. Jag är väldigt glad och tacksam för att båda mina föräldrar är i livet och har hälsan i behåll. Min pappa som bodde några år i Vaxholm under sin ungdom tittade på programmet med mig och fick återuppleva tiden i sitt fosterland. Han kände igen flera ställen från sin ungdom, säger Susan och fortsätter:

– Resan till Sverige öppnade många dörrar för mig med tanke på mina svenska släktingar och jag har kontakt med människor från alla delar av Sverige, både släkt och vänner som jag träffade under inspelningen. Mina släktingar är väldigt vänliga och jag har hörts med ett flertal familjemedlemmar från båda sidorna av mitt släktträd. Några i Sverige har jag kontakt med varje dag. Livet är underbart!

◼️ ◼️ ◼️

Ashley Mullinax i svart tröja.
Ashley Mullinax i Allt för Sverige. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.

✔︎ Ashley Mullinax: ”Mormor har gått bort”

Ashley Mullinax, 33, från Virginia älskar Sverige, och det tack vare hennes mormor som hon tidigare har beskrivit som sin bästa vän. Hon har vi flera tillfällen berättat om deras intensiva umgänge och engagemang i svenskföreningen Vasaorden.

Annons

När Hänt når Ashley Mullinax berättar hon att hennes älskade mormor tragiskt nog gick bort i början av året.

– Det var väldigt tungt för mig och min familj.

Ashley berättar också att de besökte Sverige i somras tack vare släktingen Magnus som hjälpte till att styra upp ett två veckor långt besök.

– Det blev en stor familjeåterförening och de visade oss hela Sverige. Jag fick träffa så många av mina släktingar och de var alla så välkomnande. Jag fick också uppleva en svensk midsommar och hade så kul. Under resan ägde också en stor släktträff rum i min gammelfarmors trädgård och jag fick klättra i samma träd som mina förfäder klättrade i för över hundra år sedan.

◼️ ◼️ ◼️

Kyle Johnson i rutig skjorta.
Kyle Johnson i Allt för Sverige. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.

✔︎ Kyle Johnson: ”Får se vart Gud tar mig”

Vinnaren av Allt för Sverige blev förra året 30-åriga Kyle Johnson efter en rafflande final mot David Neslund.

Annons

– Sedan ”Allt för Sverige” har jag utvecklats i min kulturella kompetens. Jag har lättare för att relatera och förstår andra och deras situation. Det påverkar hur jag interagerar med andra människor och hur jag får kontakt med dem. Jag har också en starkare känsla kring varifrån jag är och vilka gåvor och hinder som har skickats vidare i generationer, har han berättat tidigare för Aftonbladet.

Den frikyrkliga mellanstadieläraren stack inte bara ut för att han vann, utan också för att han pratade mycket om sin tro och om gud.

– Jag planerar att besöka Sverige för jag har ju så mycket släkt där nu. Jag fick också många nya vänner i Sverige och träffade mycket nytt folk när jag ”backpackade”. Utöver det planerar jag att investera relationerna jag har här i Minnesota och så får jag se vart Gud tar mig.

◼️ ◼️ ◼️

Andrew Morrison i hatt.
Andrew Morrison i Allt för Sverige. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.

✔︎ Andrew Morrison: ”Jag kommer tillbaka”

29-åriga dokumentärfilmaren Andrew Morrison har hållit kontakten med sina svenska släktingar efter att han medverkade i programmet.

Annons

– Ja, absolut! Jag har kontakt med några få av dem som fick tag på mig med hjälp av tv. Vi har haft många samtal och det är intressant att lära sig mer om dem, berättar Andrew i Falköpings tidning.

Han är också säker på att han kommer komma tillbaka till Sverige – speciellt som han tyckte att tiden under inspelningen var ”magisk och närmast overklig”. Då tänker han ta med sig bekanta till sina släktingars ursprungsland:

– Jag ska resa runt lite tillsammans med vänner och träffa den svenska delen av släkten.

Annons