LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt du vill veta om SVT:s På spåret 2020 – de är med

25 sep, 2019 
Malin Ljung
Allt om På spåret i SVT 2020
I början av året kom beskedet att Augustifamiljen slutar som husband i SVT:s På spåret efter 10 år.
Nu meddelar SVT att det inte bara blir ett husband som tar över – utan fyra: Lada Egolaeva & Svenska Grammofonstudion, Vas, Mando Diao och Amason.
Annons
Allt om Carina BergBrand logo
Allt om Carina Berg

I tio år har göteborgsbandet Augustifamiljen underhållit publik och tittare i SVT:s succé i På spåret. Men i början av året kom det smått oväntade beskedet att husbandet petas, till fördel för att få in fler kvinnor i programmet.

– Det är viktigt att vi är representativa på alla plan, även när det gäller kön, säger Christina Hill, programchef i Göteborg till Expressen.

Programledaren Kristian Luuk kommenterade ändringen på sin Instagram.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Dessa magiska killar. På fredag ser ni Augustifamiljen för sista gången i På Spåret. Tack för tio fantastiska år! Det har varit en oförglömlig resa och en ära. Jag älskar er!”, skrev han på sin Instagram.

Kristian Luuk Fredrik Lindström På spåret
På spårets programledare Fredrik Lindström och Kristian Luuk.

Nu meddelar SVT att Augustifamiljen inte ersätts av ett husband – utan fyra stycken. Varje tävlingsgrupp kommer att ha ett eget husband som ska bjuda på tolkningar av musikfrågorna i På spåret, både själva och tillsammans med gästartister.

Annons

– Det känns som en genial idé att ersätta den svåröverträffade Augustifamiljen med dessa fyra så olika konstellationer. Det ska bli väldigt spännande att se vad de hittar på, säger programledaren Kristian Luuk i ett pressmeddelande från SVT.

Nya husband i På spåret 2020

Lady Egolaeva & Svenska Grammofonstudion spelar samtidigt som grupp 1. Kapellmästaren är Lady Egolaeva, 23, från ryska Umba på Kolahalvön. Vid sin sida har hon från Svenska Grammofonstudion keyboardisten Ellen Jerneholm och de fyrfaldiga Grammisvinnarna Ian Person (gitarr), Kalle Gustafsson Jerneholm (bas) och Fredrik Sandsten (trummor) från The Soundtrack of Our Lives, med en lång internationell karriär i bagaget.

När grupp två tävlar kommer systrarna Jenny och Cecilia Vaz representera via Vaz. De är en artist- och producentduo från Lilla Edet och har tidigare varit Grammisnominerade för sitt producentskap. I fjol var de gäster i På spåret och gjorde en version av Ed Sheerans I see fire.

Annons

Mando Diao kommer att agera husband när grupp 3 tävlar i På spåret. Bandet med rötter från Dalarna är förmodligen det mest etablerade bandet som finns med på den nya husbandslistan med en karriär som startade redan 1999.

Den fjärde och sista gruppen får sällskap av Amason som just nu dessutom är aktuella med sitt andra album. Amason startades 2012 som ett kreativt sidoprojekt för en skara artister som redan jobbat i olika konstellationer och som har erfarenhet från att arbeta med bland andra Britney Spears, Madonna och Kylie Minogue.

På spåret har säsongspremiär den 6 december 2019 i SVT.

Annons