TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt du vill veta om Sigrid Bernson

09 jul, 2019 
AvStina Dahlgren
Sigrid Bernson i Let's dance
Sigrid Bernson har blivit en stjärna både i och utanför Let's dance. Här är allt du behöver veta om vår favoritdansare, inklusive delar från hennes privatliv.
Annons
Sigrid Bernsons kärleksgåva till Samir – efter Farmen VIP-vinstenBrand logo
Sigrid Bernsons kärleksgåva till Samir – efter Farmen VIP-vinsten

2011 fick tittarna för första gången se Sigrid Bernson, 30, i Let’s dance på TV4. Med sitt leende och ständigt glada humör blev hon snabbt en favorit. Trots att hon och danspartnern Andreas Weise, 32, hamnade på en åttonde plats fick hon chansen året efter igen.

Sigrid Bernson och Andreas Weise dansar i Let's dance
Sigrid Bernson dansade tillsammans med artisten Andreas Weise i sin första säsong av Let’s dance.

Sigrid Bernsons danspartners och placeringar i Let’s dance

Tillsammans med fotbollsspelaren Anton Hysén, 28, tog hon hem en seger 2012, den första av många för Sigrid. Här är alla hennes danspartners och placeringar genom åren:

2011 – Andreas Weise, åttonde plats.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

2012 – Anton Hysén, vinst.

2013 – Erik Segerstedt, fjärde plats.

2014 – Benjamin Ingrosso, vinst.

2015 – Anton Hysén, vinst (Let’s dance hade tioårsjubileum).

2017 – Samir Badran, sjätte plats.

Annons

2019 – Robin Bengtsson, femte plats.

Sigrid Bernsons familj

Sigrid Bernson och Anton Hysén vinner Let's dance och håller i blommor och en glassko
Tillsammans med Anton Hysén har Sigrid Bernson vunnit Let’s dance två gånger.

Trots framgångarna i Let’s dance började Sigrid Bernson dansa ganska sent i livet. Ingen i hennes familj dansar utan samtliga är istället akademiker. Mamma Jenny har doktorerat inom specialisttandvården, pappa Christer är civilingenjör och storasyster Elin har även hon doktorerat och forskar inom cancer.

Det var först som 15-åring Sigrid Bernson började satsa på dansen. Hon tävlingsdansade inom pardans, men trodde aldrig att hon skulle kunna försörja sig på det.

– Efter gymnasiet tävlingsdansade jag och hade alla extrajobb man kan ha. Men det var skitnyttigt för mig för jag kände att jag kanske skulle ha en utbildning ändå. Jag jobbade på lager, jag jobbade som receptionist, på café, fritidslärare, vikarie, i butik. Det var jättekul men jag kände att det inte var någonting för mig, har Sigrid tidigare berättat för Hänt.

Annons

Så startade hennes karriär i Let’s dance

Istället började hon studera på Borås textilhögskola och hann gå där i två år innan en man vid namn Tony Irving ringde upp henne. Han var en av jurymedlemmarna i TV4:s program Let’s dance och ville att hon skulle komma och göra audition som en av dansarna. Resten är, som man säger, historia.

Men Sigrid Bernsons resa slutar inte där. När hon 2014 fick Benjamin Ingrosso som danspartner i Let’s dance upptäckte de snabbt att de hade mer gemensamt än bara dansen.

Juryn i Let's dance 2019 bestående av Cecilia Lazar, Ann Wilson och Tony Irving
Juryn i Let’s dance 2019 bestående av Cecilia Lazar, Ann Wilson och Tony Irving. Den sistnämnda var han som fick in Sigrid Bernson i dansprogrammet.

– När vi inte dansade så satt vi bara och lyssnade på låtar och sjöng och skrev tillsammans, berättar Sigrid.

Sigrid Bernson i Melodifestivalen 2018

Sigrid Bernson och Benjamin Ingrosso vinner Let's dance
Sigrid Bernson och Benjamin Ingrosso firar vinsten i Let’s dance.

Benjamin Ingrosso gjorde så att hon fick kontakt med två musikproducenter, och 2018 gick ännu en dröm i uppfyllelse för Sigrid Bernson. Hon tävlade i Melodifestivalen med låten Patrick Swayze och lyckades ta sig till andra chansen där hon åkte ut mot Mendez.

Annons

Efter det har hennes musikkarriär bara fortsatt och nyligen släppte hon sin första singel på svenska – Skulle dö för dig.

Sigrid Bernson sjunger i Melodifestivalen 2018
Sigrid Bernson tävlade med låten Patrick Swayze i Melodifestivalen 2018.

– Den handlar om när man själv bestämmer sig för att nu vill jag inte leta mer, men man har ingen aning om ifall den andra personen känner så. Lite ”ok nu vill jag säga det, jag vågar inte”, men så gör man det ändå, säger Sigrid Bernson.

Sigrid Bernsons kärleksliv och relationen med Samir Badran

När hon 2017 dansade ihop med artisten Samir Badran i Let’s dance uppstod känslor och de två blev ett par. Relationen varade i nästan två år innan det tog slut mellan paret tidigare i år.

Sigrid Bernson och Samir Badran står bredvid varandra
Sigrid Bernson och Samir Badran var ett par i nästan två år.

”Dagen jag inte ville eller trodde skulle komma, den kom.. Samir har valt att göra slut.” skrev Sigrid Bernson på Instagram.

Annons

Romansrykten har även cirkulerat kring Sigrid Bernson och Robin Bengtsson, 29, då de tävlar tillsammans i årets säsong av Let’s dance. Båda två har nekat till att de är mer än vänner.

– Bara för att två stycken är singlar och ska dansa ihop, så tycker folk att man ska bli ihop. Det är en konstig grej, sa Robin Bengtsson i Nyhetsmorgon.

Numera är Sigrid Bernson singel.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TT/Karin Törnblom, TT/Olle Sporrong, TT/Fredrik Sandberg, TT/Lasse Allard,

Sigrid Bernson dansar med Robin Bengtsson i Let's dance 2019
Sigrid Bernson och artisten Robin Bengtsson slutade på en femteplats i Let’s dance 2019.
Annons