LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Allt du vill veta om Rebecka Karlsson – från Idol till Melodifestivalen

15 feb, 2019 
AvStina Dahlgren
Rebecka Karlsson Melodifestivalen 2019
Rebecka Karlsson har hunnit med både Talang och Idol. Nu är det dags för henne att tävla i Melodifestivalen 2019. Här är allt du vill veta om sångerskan.
Annons

Hon är debutant i Melodifestivalen 2019, men inte när det kommer till tv-sammanhang. Faktum är att Rebecka Karlsson, 18, var med i Talang redan 2009. Hon fick då till och med den svårflörtade jurymedlemmen Bert Karlsson att smälta när hon sjöng låten Aldrig ska jag sluta älska dig. Fem år senare gjorde hon ett nytt försök och kom till semifinal med låten Hollow.

– Jag har valt den låten för att jag miste min bror för tre år sedan. Hollow betyder endsam och tom, och det är jag utan honom, sa hon då.

Musiken var ett sätt för henne att bearbeta sorgen. Den tog henne hela vägen till Idol 2016 där hennes stora genombrott kom. Under en av fredagsfinalerna valde Rebecka Karlsson att berätta om sin jobbiga barndom då hon blev utsatt för mobbning. Strax efter att hon varit med i Talang för första gången blev hon påhoppad av en vuxen man.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Hon kom fram till mig och sa att ”du får tyvärr inte komma på mitt barns kalas”.

Annons

– Jag var bara ett barn, åtta år gammal och hon säger till mig ”vad dålig du var på Talang Sverige” berättade hon då för Hänt.

Elakheterna fortsatte, men idag försöker sångerskan se det positivt och känner att hon har gått starkare ur det.

Rebecka Karlsson om låten i Melodifestivalen

Efter Idol har hon fortsatt med musiken och senast i julas släppte hon låten A Christmas baby. Nu är det dags för henne att än en gång ställa sig på scenen framför en miljonpublik. I Melodifestivalen tävlar hon med låten Who am I, en låt hon själv varit med och skrivit. Den handlar om hennes uppväxt och hur hon alltid har stått uppför sig själv trots elaka kommentarer från folk i hennes närhet.

Idag bor hon tillsammans med sin familj i Örkelljunga, Skåne. Hon har varit tillsammans med pojkvännen Tim Nilsson i ett och ett halvt år och de delar båda flitigt med sig av gulliga bilder på varandra på sociala medier.

Se bilder från Rebecka Karlssons karriär här:

FOTO: TT, Instagram

Annons