Allt du vill veta om Peter Foppa Forsberg och Nicole Nordin

Allt du vill veta om Peter Foppa Forsberg och Nicole Nordin

Peter "Foppa" Forsberg och Nicole Nordin har varit ett par i snart 10 år. Hur bra koll har du på turturduvorna? Här är allt du vill veta om Peter Forsberg och Nicole Nordin.

Den tidigare hockeystjärnan Peter “Foppa” Forsberg, 45, och fästmön Nicole Nordin, 30, träffades för första gången under en middag 2009 via gemensamma vänner. Det var först under våren 2010 som deras relation blev känd för allmänheten, bara månader efter att Peter Forsberg brutit från den tidigare flickvännen Michelle Wallace.

Sen tog det inte lång tid innan Peter Forsberg gick ner på knä och friade till Nicole Nordin i hennes favoritstad Paris. Men innan de ens blivit ett par, när de fortfarande endast dejtade, pratade de om eventuella framtida barn.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Föräldrar till tre

Och barn blev det! Idag är Peter Forsberg och Nicole Nordin föräldrar till tre små, Lennox, Lily och Diego. Men innan paret fick sitt första barn var Nicole Nordin noga med att hon ville ta examen från Handelshögskolan där hon läste en kandidatexamen, innan hon blev mamma. Hon tog examen 2012 och fem dagar senare blev hon mamma till Lennox.

Äldsta sonen Lennox går i pappas fotspår. Han har redan börjat på hockeyskola. Men de ändra barnen är än så länge för små för att testa på samma sak.

Lever sitt liv i Schweiz

Paret har tidigare varit bosatta i Stockholm, men i våras sålde de sin lyxlya på 380 kvadratmeter i centrala Stockholm. De äger nu istället ett hus i Örnsköldsvik, men sedan i höstas bor Peter Forsberg och Nicole Nordin i Schweiz med sina barn. Anledningen är att den forne hockeyhjälten och fästmön köpt in sig i ett skoföretag som har huvudkontor i just Zürich, och planen är att bo där i några år framöver.

Skoföretaget som de köpt in sig i heter Inuikii, vilket är ett familjeföretag som startade 2012. Foppa har tidigare varit inne i skobranschen. Kanske minns vi alla när Crocs kom till Sverige med sina tofflor, som snabbt istället fick smeknamnet “Foppa-tofflen”.

Många lyfter Peter Forsberg som Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna. Det finns också de som hävdar att han är den bästa någonsin världen över. Han har vunnit massor av priser, och 2013 blev han invald i IIHF Hall of Fame och året där på blev han invald i Hockey Hall of Fame.

Trots den extrema framgången var det nyligen som Peter Forsberg avslöjade i SVT:s NHL-studio att han spelat med ett synfel hela karriären. Ett medfött fel som gör att han bara har 60 procents syn på ena ögat.

LÄS OCKSÅ: Peter Forsberg om att bli pappa igen

LÄS OCKSÅ: Peter Forsberg älskar sitt liv som trebarnspappa

FOTO: IBL

Senaste nytt