LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt om Olivia Lobato – ålder, längd, pojkvän och 2 andra saker du vill veta

11 jul, 2023 
Johanna Talamo
Olivia Lobato
Olivia Lobato slog igenom med dunder-hiten Syrener.
Men hur blev hon egentligen känd, vart kommer hon ifrån, hur lång är hon och hur gammal är hon?
Här är allt du behöver veta om Olivia Lobato.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren leder SVT:s Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla Wahlgren leder SVT:s Allsång på Skansen

Olivia Lobato, 19, gör sin debut i kvällens Allsång på Skansen och kommer att inta scenen tillsammans med artister som bland annat Måns Zelmerlöw och Panetoz. Hon slog igenom med låten Syrener år 2021 och har därefter släppt sin debut–ep Det mesta regnar bort som hon även planerar att framföra i kvällens Allsång.

Olivia Lobato – längd och ålder

Olivia Lobato föddes i Sverige år 2004 och är därmed 19 år gammal. Hon är uppväxt i Tyresö, strax utanför Stockholm och hennes föräldrar kommer från Brasilien.

När det kommer till Olivas längd så är hon 1.57 m lång.

– Jag har faktiskt hört på sociala medier att folk tror att jag är längre än vad jag egentligen är, men jag är 157 cm, säger hon till Hänt.

Vilken skola gick Olivia Lobato i?

Något som många undrar över är vilken skola som Olivia Lobato gick i. Nu berättar hon för Hänt hur det ligger till.

– Jag gick Designgymnasiet i Sickla, som är en gymnasieutbildning.

Annons

Hur blev Olivia Lobato känd?

Efter att ha fått möjlighet att spela in sin egenskrivna genombrottslåt Syrener i studio var det uppenbart att Olivia var en stigande popstjärna. Sommarlåten har därefter nått plats fem på topplistorna både i Sverige och Norge. Låten blev dessutom nominerad till Årets låt av P3 Guld år 2023.

Det mesta regnar bort, Oliva Lobatos debut–ep, släpptes tidigare i år och 2023 har dessutom bjudit på en nominering av Grammis i grenen Årets Nykomling.

Är Olivia Lobato singel?

På kärleksfronten delar Olivia med sig av sin relationsstatus och hur den går ihop med att vara på resande fot under sin sommarturné som hon dessutom är aktuell med.

– Jag är i en relation och det funkar bra med turnerande. Han följer med på ganska mycket när han är ledig, så det är kul, säger hon till Hänt.

Vad heter Olivia Lobato på Tiktok?

Olivia Lobato är en av den nya generationens popartister och har gjort sig ett namn genom sina egna tolkningar av svenska låtar på sociala medier.

Annons

På TikTok delade hon med sig av musiken och blev snabbt uppmärksammad för sin unika sångröst. På Tiktok går hon under namnet @ollanlobato.

Olivia Lobato om sommarplanerna

Olivia är aktuell med en sommarturné och i en intervju med Hänt berättar hon om nästa steg i karriären.

– Det som är spikat framöver är att jag ska släppa en ”collab” med en annan kvinnlig artist i höst, det är lite hemligt. Det är nästa steg och typ i början på augusti kommer jag att kunna avslöja mer, säger hon.

Men först ut i sommar är det Allsång på Skansen som gäller för artisten och nu berättar hon om nerverna.

– Det känns bra, det känns som att det kommer gå fort men man har förberedelser och jag är peppad, säger hon och fortsätter:

– Vi har haft genrep samt mycket annat fix och sedan är det bara att vänta.

FOTO: Claudio Bresciani / TT

Annons