LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Allt du vill veta om nya norsk-svenska serien Maskineriet

13 maj, 2020 
Maskineriet – allt du vill veta om nya norsk-svenska serien
Viaplays nya storsatsning Maskineriet är en norsk-svensk thrillerserie som kretsar kring en helt till synes vanlig familjefar, men som en dag vaknar upp på en bilfärja utan den blekaste aning om hur han hamnat just där.
Spänningen drar igång direkt, och i serien syns folkkära skådespelare som Jakob Eklund, Anastasios Soulis med fler.
Men vad kan tittarna förvänta sig av? Här är allt du vill veta om nya serien!
Annons
Maskineriet – allt du vill veta om nya norsk-svenska serienBrand logo
Maskineriet – allt du vill veta om nya norsk-svenska serien

Under rådande omständigheter i spridningen av coronaviruset är det många som blivit tvungna att vända upp och ned på sin vardag. För många blir det en hel del hemmasittande, vilket även har ökat tv-tittandet.

Streamingtjänsterna går som på räls och tittarsiffrorna ökar för varje dag som går.

För att tillfredsställa tittarna med underhållnings så släpper Viaplay Originals en nya nervkittlande serie – Maskineriet.

Serien är nork-svensk och kretsar kring en ”vanlig” familjefar som vaknar upp på en bilfärja, dock helt utan minne hur han hamnat där.

Svenska skådepelarna i serien Maskineriet

Eftersom serien dels är svensk kan tittarna såklart förvänta sig att få se några folkkära svenska skådespelare också!

Vilka svenskar har vi då i rollerna?

Jakob Eklund, 58, har en lång meritlista som skådespelare inom svenska filmbranschen. Men många känner igen honom som polisen i Johan Falk-filmerna.

Jakob Eklund röd tröja i en park
FOTO: TT

Anastasios Soulis, 33, gjorde sitt genombrott redan som liten. År 2000 spelade han ett av barnen i populära kult-filmen Den bästa sommaren. Efter det verkar skådespelaryrket rulla på fint. Förutom rollen i Maskineriet är han aktuell i C More-serierna Sjölyckan och Gåsmamman.

Skådespelaren Anastasios Soulis dricker kaffe
FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Angela Kovacs, 55, har en hel del filmer i bakfickan. Hon har nämligen haft huvudrollen i hela 13 stycken Irene Huss-filmer, och spelat självaste Irene.

Annons

Emil Almén, 39, kan tittarna känna igen från flera olika svenska kriminal-serier och filmer, bland annat Gåsmamman och Maria Wern.

Sist men inte minst har vi det nya stjärnskottet Emilia Roosmann. Skådespelerskan fick rollen som Monica i Maskineriet på sin examensdag från scenskolan. Inte illa!

Vad handlar Maskineriet om?

När familjefadern vaknar utan minne i bilen på färjan så ligger det en väska med sedlar och en pistol bredvid honom i framsätet. Och det är där och då som jakten på sanningen börjar.

Serien är i åtta delar och är fylld med action. Den utspelar sig i gränslandet mellan Norge och Sverige.

Enligt Kristoffer Joner, som är en av Norges största skådespelare, tackade han ja till rollen med anledning av att manuset kändes ”helt nytt”.

Kristoffer Joner kör bil
Kristoffer Joner i rollen som Olle. FOTO: Anders Nicander/Maskineriet

Maskineriet har nordisk premiär söndag 24 maj på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay med två avsnitt, därefter ett avsnitt i veckan.

FOTO: Anders Nicander/Maskineriet/NENT, Karin Törnblom/TT

Annons