TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Allt du vill veta om Lisa Ajax – från Idol till Melodifestivalen

01 mar, 2019 
AvStina Dahlgren
Lisa Ajax i Melodifestivalen
Lisa Ajax tävlar i Melodifestivalen 2019 med låten Torn. Här är allt du behöver veta om sångerskan, från hur lång hon är till hur hennes kärleksliv ser ut.
Annons
Allt du vill veta om Lisa Ajax – från Idol till MelodifestivalenBrand logo
Allt du vill veta om Lisa Ajax – från Idol till Melodifestivalen

För Lisa Ajax, 20, kan det bli en tredje gången gillt i Melodifestivalen. I år tävlar hon med låten Torn.

– Det är en ballad och handlar om olycklig kärlek. Den betyder jättemycket för mig, jag har aldrig känt så här mycket för en låt tidigare. Jag menar varenda ord, säger hon.

Trots att Lisa Ajax bara är 20 år gammal så har hon hunnit med att tävla i Melodifestivalen två gånger tidigare. 2016 med låten My heart wants me dead där hon slutade på en sjundeplats, och 2017 med låten I don’t give a som gav henne en niondeplats.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Lisa Ajax musikkarriär började dock tidigare än så. Hon föddes den 13 augusti 1998 i Järfälla, Stockholm. Redan som 6-åring började hon att ta sånglektioner och 2012 deltog hon i Lilla Melodifestivalen.

Det var först två år senare som hon slog igenom på riktigt när hon gick och vann hela Idol 2014. Ända sedan dess har hon fortsatt att släppa hit efter hit. Några av hennes allra mest spelade låtar, förutom bidragen i Melodifestivalen är Off my mind och Give me that.

Annons

Lisa Ajax har även en egen kanal på Youtube. Förr kunde man få följa henne i vloggar från hennes vardag, men numera lägger hon mestadels upp låtar och musikvideos.

Lisa Ajax tatueringar

Lisa Ajax har flera tatueringar på kroppen, bland annat ett lejon på revbenen.

– Jag är född i augusti så jag är ett lejon och jag tror mycket på astrologi och tycker att allt stämmer väldigt bra in på mig när det kommer till att vara ett lejon. Dom är ståtliga och vackra djur så det är därför jag ville tatuera in ett, förklarade Lisa för Hänt när hon gjorde tatueringen.

Hon har dessutom tatuerat in sin mammas namn på underarmen som en hyllning.

– Jag ville göra den för henne bara för att hon är den starkaste, klokaste och finaste människan jag vet. Hon har funnits vid min sida hela tiden från dag ett, sa Lisa till Hänt när hon gjorde den 2017.

Lisa Ajax om sin längd

En fråga som sångerskan ofta får är hur lång hon egentligen är. I en av henne videos på Youtube berättade hon sanningen.

Annons

– Jag är näst kortast i min släkt. Jag är 152 centimeter, men min moster är 150 centimeter. Så jag slår henne där lite grann.

I skor har hon storlek 33-34, vilket gör det svårt för henne att hitta klackskor som passar.

– Jag får fixa och trixa med dem hela tiden och brukar klippa sönder sådana där grejer som man har i hälen, för att fylla ut skon så att min fot ska passa, säger hon.

Tar medicin för sin rosacea

För några år sedan berättade hon i en av sina videos på Youtube att hon lider av hudsjukdomen rosacea. Det innebär att man kan bli rödflammig och fläckig i framför allt ansiktet. Det kan även hetta, sticka och klia i ansiktet.

För mig blev det att jag blev väldigt röd på kinden och jag fick jättemycket utslag i pannan som var röda. Det var skitjobbigt, men det syns inte när jag sminkar mig, säger hon i videon.

Till slut tvingades hon uppsöka läkare och idag äter hon både medicin och använder sig av en salva för att lindra symptomen.

Annons

– Sedan jag började med det så har det blivit mycket bättre. Men det var riktigt jobbigt där ett tag, berättar hon.

Har aldrig haft pojkvän

Trots att hon i årets Melodifestivalen sjunger om att hon har blivit sårad så har hon aldrig haft en riktigt pojkvän.

– Jag har alltid varit singel och aldrig varit i ett förhållande. Sedan att jag kanske varit upptagen, det har jag varit, men aldrig haft en pojkvän, säger hon till Hänt.

Hon är lite försiktig efter att hon fick hjärtat krossat, men säger samtidigt att det inte hindrar henne från någonting. Just nu trivs hon som singel, men stänger inga dörrar.

– Jag letar inte efter någon men jag känner inte att jag vill vara ensam heller. Jag är väldigt öppen, säger Lisa Ajax.

Se bilder från Lisa Ajax karriär här:

FOTO: TT

Annons