TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Allt du vill veta om John Lundvik i Melodifestivalen 2019

23 feb, 2019 
AvStina Dahlgren
John Lundvik i melodifestivalen 2019
John Lundvik är en av favoriterna till att vinna hela Melodifestivalen 2019. Här är allt du behöver veta om sångaren.
Annons

Förra året slog han igenom med dunder och brak. John Lundvik, 36, gick från att vara mannen bakom andra artisters stora hitlåtar, till att själv bli en av Sveriges största artister. Låten My turn tog sig hela vägen till finalen av Melodifestivalen 2018, men räckte inte riktigt hela vägen fram. I år har han chansen igen då han tävlar med bidraget Too late for love.

– Det är en version två av mig själv. Förra året gjorde jag ju en ballad, och det är en ballad som gjort att jag har fått möta en större publik under året som gått. Det var den som gjorde att jag slog igenom. Men nu ska det bli kul att visa en annan bredd, och det gör jag verkligen med Too late for love, säger John Lundvik till Aftonbladet Klick.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han föddes 27 januari 1983 i London, men adopterades och växte upp i Växjö. Friidrotten var ett stort intresse och John Lundvik hann med att vinna ett SM-brons på 4×100 meter innan han lade av på grund av skador. Därefter tog musiken och låtskrivandet över.

Annons

Tillsammans med Jörgen Elofsson skrev han låten When you tell the world you’e mine till Björn Skifs, 71, och Agnes Carlsson, 30. Låten framfördes när kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig i juni 2010. Han har även skrivit låtar åt Isac Elliot, Anton Ewald och Sanna Nielsen.

Tävlar för Storbritannien

Efter sitt stora genombrott som artist förra året har han turnerat land och rike runt och gästat program som Lotta på Liseberg, Sommarkrysset och Allsång på Skansen.

Även om han idag har slagit igenom som artist så har han inte lämnat låtskrivandet bakom sig. I år är hans låt Bigger than us Storbritanniens bidrag i Eurovision song contest. Vinner John Lundvik även i Sverige har han alltså dubbla chanser att vinna.

John Lundvik om familjelivet

När han inte står på scenen eller skapar musik är han hemma och umgås med sambon Jotta Martidou och barnen Naomi, 4, och Michael, 2. För John Lundvik betyder familjen allt.

– Mitt hem är min borg och min heliga plats och det perspektivet får man nog inte om man inte har familj. Sedan är det skönt att inse att man är dödlig. Ena sekunden är man med i en livesändning på tv för att sedan springa iväg och byta en bajsblöja. De kontrasterna gör en nog väldigt mänsklig, säger han.

Se fler bilder på John Lundvik här:

FOTO: TT

Annons