LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt du vill veta om Hanna Ferm i Melodifestivalen 2019

08 mar, 2019 
AvSarah Mansouri
Hanna Ferm i Melodifestivalen 2019
Hanna Ferm tävlar i Melodifestivalen för första gången – men det är knappast första gången hon är med i en musiktävling. Här är allt du vill veta om artisten.
Annons

Hanna Alma Beata Ferm, 18, föddes den 23 oktober 2000 i Pixbo utanför Göteborg. Hon började läsa ekonomi på gymnasiet men hoppade av under Idol-tiden. Det var nämligen 2017, när Hanna bara var 16 år gammal, som hon sökte till Idol och tog sig ändå till finalen i Globen där hon hamnade på andra plats efter att Chris Kläfford, 29, tog hem vinsten.

Året efter syntes hon i Idol igen, men denna gång som gäst när hon sjöng en duett med Bragi Bergsson, 25.

Eftersom skolan är så pass viktig för Hanna hoppade hon på plugg-tåget igen efter Idol, men denna gång med en annan inriktning – nu läser nu tredje året på Hulebäcksgymnasiet där hon går tredje året på estetiska programmet med musikinriktning.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Musiken är prio ett, det är mycket enklare att kombinera mitt artistliv med estetiska programmet. Det är ett ständigt pusslande, men jag klagar inte, jag har valt det här själv, berättar artisten för Härryda-Posten.

Annons

Jobbiga skoltiden

För Hänt har Hanna tidigare berättat att skoltiden inte varit en dans på rosor. I mellanstadiet var det bra sammanhållning i klassen och hon var alltid den snälla tjejen i klassen. Men som för många, blev det jobbigt i tonåren.

– När vi gick över i tonåren så var alla lite mer i tonåren än vad jag var. Killar, fest och sånt. Jag hängde inte riktigt med i det där på något sett och det gjorde att jag blev utfryst tror jag. Jag tappade bort mig själv och minns det fortfarande väldigt tydligt.

Romansrykten

Men Hanna hoppade alltså av skolan under en tid för att vara med i Idol som faktiskt inte var Hannas första tv-framträdande – tre år innan det deltog hon nämligen i TV4-programmet Talang 2014 och tog sig till andra delfinalen i tävlingen.

Efter att ha kommit tvåa i Idol några år senare, släppte Hanna i februari 2018 låten Never mine efter att ha blivit signad med Universal Music, och i juli släpptes uppföljaren Bad Habit.

Annons

Nu är hon för första gången aktuell för Melodifestivalen med låten Hold You som hon framför tillsammans med Liam Cacatian Thomassen, 21. Hanna och Liam lärde känna varandra när Liam gästade Idol 2017 och sjöng en duett med Hanna. Sedan dess har romansryktet mellan duon sprudlat, men det är något som de själva slår ner, med att hävda att de bara är väldigt nära vänner.

Samtidigt så tävlar duon med en låt som handlar om kärlek i Melodifestivalen och Hanna Ferm menar att känslorna de sjunger om är äkta.

– Jag kan inte låtsas någonting när jag är på scen. Allting kommer ju från oss, från erfarenheter som vi haft tillsammans och erfarenheter vi haft separat, har Hanna tidigare berättat för Hänt.se.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons