LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt du vill veta om Eric Saade i Melodifestivalen 2019

08 mar, 2019 
Eric Saade i Melodifestivalen 2019
Eric Saade är en av programledarna för Melodifestivalen 2019. Här är allt du behöver veta om artisten, som själv har deltagit i Melodifestivalen tre gånger och hamnat på en bronsplacering i Eurovision Song Contest 2011.
Annons

Artisten Eric Saade, 28, har under de senaste åren varit aktuell i Melodifestivalen vid ett flertal tillfällen. Redan 2010 deltog han med låten Manboy och gick direkt till final, men där räckte det inte hela vägen. Eric Saade landade på en tredjeplats, men fick istället läsa upp Sveriges röster när det var dags för Eurovision Song Contest samma år.

2011 tog sig Eric Saade upp på sadeln igen för att ge Melodifestivalen en andra chans, då med låten Popular. Låten, som är skriven av Fredrik Kempe, tog honom till final och gjorde honom sedan till vinnare av Melodifestivalen 2011.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Väl i Eurovision Song Contest fick Eric Saade nöja sig med en bronsplacering.

Så blev Eric Saade upptäckt

Nio år har gått sedan Eric Saade ställde upp i Melodifestivalen för första gången. Men hans karriär började tidigare än så. När Eric Saade var 13 år gammal blev han upptäckt under en talangjakt i hemtrakten Helsingborg. Två år därefter fick han sitt första skivkontrakt.

Annons

Vad Eric Saade inte visste då var att han år 2019 skulle vara programledare för samma musiktävling som under sin karriär ställt upp i tre gånger.

Under vintern har vi sett honom leda Melodifestivalen tillsammans med Sarah Dawn Finer, 37, Marika Carlsson, 45, och Kodjo Akolor, 37.

2017 var Eric Saade en av deltalarna i TV4:s Så mycket bättre.

Förlovad med Nicole Falciani

När det kommer till kärlekslivet har Eric Saade till synes inte haft det speciellt svårt. 2004 blev han tillsammans med artisten Molly Sandén, 26, och paret höll ihop i hela åtta år. Exen verkar ha en god relation idag, och i en intervju 2015 berättade Eric Saade om sina känslor för Molly:

– Molly är min ungdomskärlek. Jag kommer alltid älska henne.

Eric Saade har dock gått vidare sedan dess, och är sedan fyra år tillsammans med influencern Nicole Falciani, 21. På nyårsafton friade Eric Saade till flickvännen och skrev sedan på Instagram:

”Gott nytt år.. Och hon sa JA” , har han skrivit under en bild på de två tillsammans.

FOTO: Hilda Arneback/DN/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons