Artikeln innehåller reklamlänkar

Allt du vill veta om Calle Sterner i Let's dance

Calle Sterner i Let's dance

Han är en av de mest populära dansarna i Let's dance. Men hur ser Calle Sterners liv ut utanför dansstudion? Och vem är hans flickvän?

Calle Sterner, 29, klev in som en av dansarna i Let´s dance 2012 och har sedan dess blivit en av tittarnas favoriter. Han har tidigare dansat med bland annat Hannah Graaf, Jennifer Åkerman, Kenza Zouiten, Molly Nutley och Therese Alshammar.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

År efter år, vecka efter vecka, charmar han tittarna, men vem är han egentligen och vad gör han när han inte syns i tv-rutan på bästa sändningstid?

Calle Sterner föddes i Göteborg och började dansa redan som 8-åring. Han höll då på med både fotboll och hockey men blev tvungen att sluta med de två sporterna när dansen kom in i hans liv.

– Min lillasyster dansade barnbalett, så var jag med och hämtade henne med mamma. Då fick jag testa på en chachacha och var sedan kvar  på samma dansskola tills att jag slutade, berättar han för Hänt.

Så började Calle Sterners resa i Let’s dance

Han berättar att hans liv i princip består av dans och att han har arbetat med det sedan han var 16 år gammal. Det var produktionen av Let’s dance som ringde upp Calle Sterner och frågade om han kunde tänka sig att vara med i programmet.

– De ringde upp mig när jag var aktiv på tävlingsgolvet och frågade om jag ville göra det. Då kände ju jag nästan alla dansarna redan och tyckte att det var en rolig möjlighet, säger Calle Sterner.

Då var han bara 21 år gammal och yngst av alla dansarna i programmet.

– Många som var med då har ju sett mig sedan jag var liten. Jag har mer sett upp till dem. 

Förhållandet med Molly Nutley

När han tävlade med Molly Nutley 2012 uppstod kärlek och de två blev ett par strax efter säsongen. Förhållandet tog slut 2018 men de ska fortfarande vara goda vänner.

– Tre intensiva månader med någon, man kommer nära den människan, sen vilket plan det blir på det kan utspela sig olika. Man kommer nära varandra och lär känna varandra på gott och ont, har Calle Sterner tidigare sagt till Hänt.

Molly Nutley och Calle Sterner håller om varandra

Molly Nutley och Calle Sterner håller fann varandra när de dansade ihop i Let’s dance.

Calle Sterners nya flickvän

Numera är han tillsammans med Johanna Bohm Hermansson.

– Vi blev tillsammans i höstas och vi har varit tillsammans i lite mer än ett halvår, säger Calle.

Paret träffades via gemensamma vänner då flickvännen också är aktiv inom dansvärlden. Det tog en stund innan Calle Sterner ville visa upp henne på sociala medier men till slut kom det. Även hon har visat upp kärleken på Instagram.

Jag är den lyckligaste tjejen i världen. Tack för dig.” skriver hon under en bild på de två ihop.

Calle Sterner tittar på flickvännen Johanna Bohm Hermansson

Calle Sterner myser med flickvännen Johanna Bohm Hermansson.

Snart färdig civilingenjör

När Calle Sterner inte är med i Let’s dance kollar han på alldeles för mycket film, enligt honom själv, och seglar.

– Jag har jobbat med segling väldigt mycket på somrarna, och gör det fortfarande med ungdomsläger och sådant, säger han.

Just nu håller han dessutom på att utbilda sig till civilingenjör på KTH och är alldeles snart klar.

– Fast jag har pausat lite för att göra Let’s dance nu, säger Calle Sterner som i årets säsong dansar med programledaren Kristin Kaspersen, 49.

Kristin Kaspersen och Calle Sterner dansar i Let's dance

I årets Let’s dance dansar Calle Sterner med Kristin Kaspersen.

FOTO: TT/Charlotte Brunzell, TT/Karin Törnblom, TT/Magnus Sandberg, Instagram

AV: Hannah-Fina Rohrmüller och Stina Dahlgren

SENASTE NYTT!