LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Allt du vill veta om artisten Felix Sandman

09 jul, 2019 
Andreas Kristensson
Artisten Felix Sandman har gått från bandmedlem till soloartist, och i år såg vi honom även debutera som skådespelare i Netflix succé Störst av allt.
Här är allt du vill, och behöver, veta om honom.
Annons
Här är allt du vill veta om Felix SandmanBrand logo
Här är allt du vill veta om Felix Sandman

Felix Sandman, 20, föddes den 25 oktober 1998, och växte upp på Värmdö i östra Stockholm. Han började sin karriär som dansare på Lasse Kühlers Dansskola i Stockholm 2003. Där han senare blev bakgrundsdansare till artisten David Lindgren, 37.

2013 tog musikkarriären fart på riktigt för Felix Sandman genom den dåvarande popgruppen FO&O. Tillsammans med vännerna Oskar Enestad, Omar Rudberg och tidigare även Oscar Molander som lämnade gruppen 2016, skapade han gruppen som sedan skulle bli ett av förbanden till Justin Bieber i Globen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Gruppen tog sig till final i Melodifestivalen 2017 med låten Gotta thing about you innan de samma år lämnade beskedet om att gruppen valt att splittras.

Felix Sandmans solokarriär

Redan året efter satsade Felix Sandman fullt ut på karriären som soloartist. Låten Every Single Day blev en stor succé och tog honom till en andra plats i finalen av Melodifestivalen 2018. Låten bibehöll även förstaplatsen på svenska singellistan i fyra veckor.

Annons

– Låten handlar om en person som betyder och betytt allt för mig, dessvärre finns inte personen med mig idag, sade Felix Sandman till Frida inför uppträdandet i Melodifestivalen 2018.

Felix Sandman i gruppen FO&O på Grammisgalan 2018.
Felix Sandman i gruppen FO&O på Grammisgalan 2018.

Huvudrollen i Störst av allt

2019 blev det officiellt att Felix Sandman är en av huvudrollsinnehavarna i den aktuella Netflix-serien Störst av allt. I en serie full med våld och missbruk har han själv berättat en del om hur scenerna den sista inspelningsdagen påverkade honom.

– Just den dagen hade vi väldigt tunga scener, vi grät i dem och vi grät mellan tagningarna. Så när det sedan var slut så fortsatte bara tårarna eftersom det varit en så emotionell dag, sade Felix Sandman i en intervju till Expressen.

Felix Sandman och Benjamin Ingrosso uppträder på Allsång på skansen.

Efter Melodifestivalen 2018, då Benjamin Ingrosso kammade hem första platsen och Felix andra platsen, har artisterna skrivit musik och turnerat ihop.

Annons

Kärleken till Andrea Kallström

Felix Sandman lever idag i en lycklig relation med sin flickvän Andrea Kallström som blev offentlig förra året.

Andrea Kallström är både artist och dansare. Tillsammans med Zara Larssons, 21, lillasyster Hanna Larsson, 19,är de popduon Lennixx. Andrea är också signad på samma skivbolag som pojkvännen, nämligen Record Company TEN, skriver FRIDA. 2016 släppte duon sin första singeln Always on my mind och i september 2018 släppte de sitt mixtape hapap.

Felix Sandman med flickvännen Andrea Kallström
Felix Sandman med flickvännen Andrea Kallström.

Hur lång är Felix Sandman?

Ett hett ämne kring artisten Felix är hans längd, då fansen spekulerar vilt om han är lång, kort eller någonstans mitt emellan.

När Hänt träffade Felix så fick vi ett definitivt svar.

– Jag är 186 centimeter lång, säger Felix Sandman till Hänt i en intervju.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Mattias Hansson/TT

Annons