Allt du vill veta om Anis don Demina inför Melodifestivalen

Anis don Demina och Zeana i Melodifestivalen 2019

Anis don Demina tävlar i Melodifestivalen 2019. Här är allt du behöver veta om DJ-stjärnan, från bråket med Joakim Lundell till kärlekslivet.

Du har sett honom, du har hört honom, du känner igen honom. Anis don Demina, 25, är en svensk DJ, Youtuber och musiker som för den yngre målgruppen är känd som en stjärna. För de lite äldre är han kanske mest ihågkommen som saxofonkillen bakom Samir Badran, 28, och Viktor Frisk, 23, i förra årets Melodifestival då de tävlade med låten Shuffla. 

Annons: Känns ditt hår vintertrött och slitet? Hårkontroll har allt du behöver. Här hittar du produkterna som reparerar, skyddar och ger ditt hår näring!

Nu tar Anis don Demina klivet fram även för den breda massan och på lördag tävlar han än en gång i Melodifestivalen. Den här gången tillsammans med Zeana Muratovic, 25, som var med i Idol 2016. Deras låt heter Mina bränder och tävlar i deltävling nummer ett. 

Anis don Demina är född 1993 i Stockholm. Han började sin karriär som DJ och har spelat på klubbar världen över, bland annat i London och i Dubai där han även har bott. Så småningom började han med Youtube, men det var inte förrän 2017 som karriären tog fart på riktigt. I ett videoklipp kritiserade han Joakim Lundell, och på bara några veckor fick han över 100 000 nya prenumeranter.

Anis don Demina lärde upp Joakim Lundell

Bråket mellan de två övergick överraskande nog till vänskap så småningom, och det hela slutade med att Anis don Demina lärde Joakim Lundell hur man DJ:ar. Det är inte den enda kändisen han har lärt upp. Även Samir Badran och Lance Hedman har gått i Anis don Deminas skola. 

Anis don Deminas allra första egna låt blev On my mind, och förra året släppte han en av sommarens största hits, Wasted, som spelades flitigt på varenda klubb i hela Sverige. Idag har han en stor Youtubekanal med 200 000 prenumeranter, och där får fansen följa honom i allt från reaktionsvideos till musikskapande och kändishäng.

Enligt säkra källor är denna stjärna singel och han syns flitigt på Tinder. Så den som har ett extra gott öga för Anis don Demina bör swipea på och hålla tummarna för att han dyker upp!

Spana in bilder från Anis don Deminas galna liv här:

Många känner nog igen Anis don Demina som saxofonkillen bakom Samir och Viktor i 2018 års Melodifestival då de tävlade med låten Shuffla.

I Melodifestivalen 2019 tävlar Anis don Demina med forna Idol-deltagaren Zeana Muratovic.

2018 var Anis med i Melodifestivalen tillsammans med Samir Badran och Viktor Frisk.

Anis don Demina hamnade i bråk med Youtubern Joakim Lundell – men bråket landade så småningom överraskande i en vänskap.

Anis don Demina har en stor följarskara på sin Youtube-kanal.

Anis don Demina är en svensk DJ, Youtuber och musiker.

LÄS MER: Melodifestivalen ändras efter kritiken – så påverkas SVT-tittarna

LÄS MER: Här är alla tävlande artister i Melodifestivalen 2019

FOTO: Ibl/Lotte Fernvall, Ibl/Karin Törnblom, Instagram, Yotube

Senaste nytt