Artikeln innehåller reklamlänkar

Allt du behöver veta om Chris Kläfford

Chris Kläfford har gått från svensk Idol-vinnare till tittarfavorit i America's got talent.
Här är allt du behöver veta om sångaren.
Slå på ljud

Chris Kläfford, 30, vann hela Idol 2017. Han stod i finalen mot Hanna Ferm, 18, men det var den skäggiga jätten från Lindesberg som till slut tog hem segern. Han hade då sökt till programmet både 2010, 2011 och 2015, då under sitt födelsenamn Christoffer Sjögren. Om det var namnbytet eller något annat som gav honom segern är oklart, men vad det än var verkar det ha fungerat.

Chris Kläfford vinner idol 2017

Chris Kläfford vann Idol 2017.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Succén i Idol med John Lennons låt Imagine

Under kvalveckorna i Idol framförde han John Lennons låt Imagine. Idag har klippet fem miljoner visningar på Youtube och är det mest spelade klippet under Idols historia.

Chris Kläfford sjunger Imagine i Idol

Chris Kläfford tog juryn med storm när han sjöng Imagine under kvalveckorna i Idol.

Efter Idol åkte sångaren över till USA för att jobba med musiken. Till en början gick det trögt, men så plötsligt vände allt. I år sökte han till America´s got talent, den amerikanska versionen av Talang, och även där lyckades han blåsa juryn av stolen med sin version av Imagine.

Chris Kläfford försvarar sig efter bluff-kritiken

Han fick dock kritik från svenskt håll för att han i inslaget i programmet inte nämnde att han vunnit svenska Idol. Bland annat hånades han av medieprofilerna Alexander Schulman, 43, och Sigge Eklund, 45.

Efter påhoppen försvarade han sig och menade att det var produktionen som hade valt att inte ha med det.

– Jag har ju pratat högt om det där. men de har ju valt att inte ta med det. Jag är ju otroligt stolt över allt jag har gjort, så jag skulle aldrig mörka det själv, sa Chris Kläfford i Rix Morronzoo.

Så långt kom Chris Kläfford i America’s got talent

Sångaren tog sig hela vägen till semifinal i America’s got talent, men där tog det stopp. Efteråt tackade han alla som röstat på honom och höll humöret uppe trots allt.

”Snacka om en galen resa. Jag skickar så mycket kärlek till alla som har röstat vidare mig så lång i den här tävlingen. Hela den här grejen var något jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva. men tack vare er blev jag en semifinalist i en av de största underhållningsshowerna i världen.

Jag älskar er alla och hoppas att vi ses snart!” skrev han i ett inlägg på Instagram.

Chris Kläfford sjunger i americas got talent

Chris Kläfford gjorde succé i America´s got talent och tog sig hela vägen till semifinalen.

Chris Kläffords flickvän Bob Linger

Någon som funnits vid artistens sida ändå från hans start i Idol är flickvännen Bob Linger, 31. De har varit ett par i sju år och trots att Bob Linger inte alltid syns när Chris Kläfford står på scenen finns hon alltid med hemifrån som stöd.

– Min sambo är ofta själv hemma nu när jag är i väg och spelar. Men hon försöker att följa med så mycket som möjligt på mina konserter, har han tidigare sagt till Expressen.

Chris Kläfford och flickvännen Bob Linger

Chris Kläfford med flickvännen Bob Linger.

Hans karriär som sångare har påverkat relationen, men kärleken har alltid vunnit. Någon som dock får vänta för paret är barn.

–Att bilda familj nu vore ganska oproffsigt, vi har för lite tid för det. Barn vill man satsa på senare när man har tid för det. Jag vill kunna ägna all min tid åt mina framtida barn, säger Chris Kläfford.

FOTO: Instagram, TV4, TT/Karin Törnblom, TT/Mattias Hansson

SENASTE NYTT!