Allsång på Skansen: Babben Larssons avslöjande

Under tisdagskvällen gick Allsång på Skansen av med buller och bång.
Och kvällen bjöd minst sagt på överraskningar.
Inte minst för Babben Larsson som berättade om ett helt nytt kapitel i livet.

Slå på ljud

Babben Larsson, 63, har med sin humor och gotländska dialekt tagit hela Sverige md storm. Med sina många år i underhållningsbranschen är hon ett av tv-soffornas mest folkkära ansikten. Kanske är det därför inte konstigt att det var just hon som dök upp i ett videosamtal i Allsång på Skansen under tisdagskvällen.

På grund av coronakrisen har Babben Larsson inte haft möjlighet att delta i årets allsång i Stockholm då hon firar sin semester på Gotland. Men skam den som ger sig. Under krisen har Allsången, med programledaren Sandra Nielsen, 35, i spetsen vart tvungen att anpassa sig efter den rådande situationen.

Förutom att man i år inte har kunnat rada upp den massiva publik av sångglada svenskar som alla andra år är så typisk för Allsång på Skansen har flera artister varit tvungna att avstå från medverkan.

Berättar om sommaren

Men för att kunna få med så många artister som möjligt har SVT under säsongens gång valt att ha med olika kändisar via direktlänk.

Under tisdagen var det Babben Larsson som dök upp i bild. Babben har under de senaste veckorna befunnit sig på Gotland där hon oftast spenderar sina somrar. Det var bara tidigare i vår som Babben, efter en lång tid som singel, berättade att hon äntligen träffat kärleken.

Babben var tidigare gift med Bernt Westerlund. De skilde sig 2007 efter 17 år tillsammans. Tillsammans har de dottern Sofia Westerlund, 28.

Träffade nya kärleken

Men så i september förra året berättade Babben att hon träffat en ny kärlek. Vem det är väljer hon dock att hålla hemligt.

– Det var jättekul att träffa en ny person i livet och lära känna den och ha någon vid sin sida igen. Det känns jättebra, säger Babben Larsson.

Kärleken är dock inte det enda som är nytt i Babbens liv. I Allsång på Skansen avslöjar hon att hennes karriär, trots den osäkerhet som coronaviruset innebär, har tagit en helt ny vändning. När Sanna Nielsen ger henne frågan om vad hon ska göra i höst svarar hon oväntat:

– Jag har fått ett skivkontrakt! Jag har ju ett band som heter jazzkvintett som heter Second Edition och vi är ju så jävla bra att vi jobbar bara två gånger om året, säger hon ivrigt innan hon plötsligt tappar mobilen.

– Shit sorry. Ja är så överväldigad att jag tappar mobilen, säger Babben i programmet och skrattar.

Sanna Nielsens miss mitt i direktsändning

Även Sanna Nielsen verkar tycka att nyheten är någon överraskande. Faktum är att hon till synes blir så glad för Babben skull att hon själv tappar bort sig i samtalet med den nyblivna kollegan.

– Så kul! Nu hoppas jag att du har det bra i soffan, eh jag menar, sommaren, säger Sanna innan hon skrattar bort misstaget.

 

SENASTE NYTT!