ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Alla deltagare i Stjärnorna på slottet 2023 – hon ersätter Tareq Taylor

16 maj, 2023 
Det är återigen dags för fem folkkära kändisar att checka in på slottet.
Nytt för säsongen är dessutom att Tareq Taylor blir ersatt som kock.
Här är alla medverkande i Stjärnorna på slottet 2023!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carolina Gynnings tuffa tid under modellårenBrand logo
Carolina Gynnings tuffa tid under modellåren

Stjärnorna på slottet 2023 är äntligen tillbaka! Inspelningarna kommer i år att ta plats på Bäckaskog slott i Fjälkinge, och programmet kommer att ha premiär vid årsskiftet 2023-2024.

Den här gången satsar SVT-programmet på en bredare kategori av stjärnor. Tidigare har det framförallt varit kulturpersonligheter, men nu är det för första gången med både en sportpersonlighet och en kock.

– Vi vill bredda konceptet och ser en potential i att personerna kommer från olika områden, vilket kan skapa än mer intressanta möten. Stjärnorna som ställer upp är otroligt generösa och modiga, säger SVT:s projektledare Anna-Maria Nildén.

Därför försvinner Tareq Taylor i Stjärnorna på slottet 2023 – Frida Ronge ersätter

En stor ändring i den nya säsongen kommer vara att folkkära stjärnkocken Tareq Taylor försvinner. Det är inte första tv-uppdraget han lämnar, nyligen bekräftades det att han också hoppar av SVT:s Trädgårdstider.

Annons

– Tareq tackade nej det här året då han helt enkelt inte fick ihop sitt schema vid inspelningsperioden, säger Anna-Maria Nildén, projektledare på SVT.

Istället är det Frida Ronge som kommer att få ta hans plats som kock på slottet.

Frida Ronge
Frida Ronge blir ny kock i Stjärnorna på slottet.

Hon har vunnit utmärkelser som Silvermedalj i Seven Sushi Samurai i VM i London 2010, Årets Rising Star i White Guide 2013 och Karins Franssons Mentorpris i Årets Kock 2014.

Här är alla deltagare i Stjärnorna på slottet 2023

Vilka är då stjärnorna som ska ta plats på slottet? Här är hela deltagarlistan!

Annons

Marcus Samuelsson

Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson.

Marcus Samuelsson, 52, är en flerfaldigt prisbelönad stjärnkock från Göteborg som ligger bakom flera välkända restauranger världen runt. År 2004 var han den yngsta personen någonsin att få en trestjärnig recension i New York Times.

Marcus har medverkat i flera matlagningsprogram som Top Chef Masters och Iron Chef och har även en podcast tillsammans med artisten Timbuktu.

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen
Sanna Nielsen.

Folkkära Sanna Nielsen, 38, är artist och programledare. År 2014 vann hon Melodifestivalen och kom på en tredje plats i Eurovision Song Contest.

Annons

Sanna har varit programledare för Allsång på Skansen mellan 2016–2022 något hon dessutom vann tv-priset Kristallen för två gånger.

Mark Levengood

Mark Levengood
Mark Levengood.

Finsk-svenska Mark Levengood, 58, växte upp i Helsingfors och kom till Sverige som 19-åring. Han är programledare och journalist som bland annat arbetat på både Sveriges Radio och SVT.

Han har skrivit flera böcker och även varit programledare för bland annat Melodifestivalen.

Caroline Af Ugglas

Caroline Af Ugglas
Caroline Af Ugglas.

Caroline Af Ugglas, 51, har som artist gjort succé med sitt album Janis Joplin tolkningar som släpptes år 2007. Samma år kom Caroline tvåa i Melodifestivalen och fick för hennes album Så gör jag det igen platina.

Annons

Pernilla Wiberg

Pernilla Wiberg
Pernilla Wiberg.

Svenska idrottaren Pernilla Wiberg, 52, är tvåfaldigt guldbelönad OS-medaljör och var under 90-talet en av världens främsta alpina skidåkare.

Hon slutade som aktiv utförsåkare 2002 och är sedan dess sportkommentator för SVT, där hon också varit programledare. Pernilla Wiberg har även medverkat i Mästarnas Mästare.

FOTO: TT / SVT

Annons