Alicia Vikander levde på minimala summor

Alicia Vikander levde på minimala summor

Den idag otroligt förmögna skådespelaren Alicia Vikander, 27 slösar inte pengar. Efter några tuffa år med knapp ekonomi är hon rädd.

Namnet på den svenska stjärnan Alicia Vikander, 27, kanske främst förknippas med framgångsrik Hollywoodstjärna. Mycket riktigt har skådespelerskan nått framgångarnas topp i Hollywood. Hon har också belönats med en Oscar och har en bakgrund av orubblig disciplin som tagit henne långt. Men vägen dit har varit krokig.

Under hennes första år i London levde hon under dåliga förutsättningar med tajt ekonomi. Åren var tuffa och Alicia fick vrida och vända på varenda litet mynt för att klara månaden.

– Efter att jag betalade hyran varje månad hade jag hade runt 200 pund, strax över 2000 kronor, att leva på varje månad, säger hon till sajten Female First.

Alicia Vikander vann en Oscar för sin roll i “The Danish Girl”.

LÄS OCKSÅ: Alicia Vikanders snyggaste looks på röda mattan

I dag är hon aktuell med filmen “Jason Bourne” som nyligen haft premiär världen över. Där spelar hon bland annat mot Matt Damon som hyllat Vikander för sin enorma talang och menar att filmteamet var lyckligt lottande som fått spela med en av Hollywoods mest eftertraktade skådespelare.

Men trots framgången, som lett till stora förmögenheter och ett ekonomiskt oberoende har de tuffa åren både präglat och format Vikander.

– Det gör att man blir försiktig med att spendera pengar, och jag hoppas att jag fortsätter vara det. Jag vill inte leva på något annat sätt, säger hon.

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN