Alicia Vikander: "Jag ska åka till Frankrike och bli vinexpert!"

Alicia Vikander och pojkvännen Michael Fassbender är det hetaste nya paret i Hollywood. Skådespelerskan har fler framtidsdrömmar än skådisyrket – bland annat att bli vinexpert.

I år är hon med i inte mindre än nio filmer. Alicia Vikander, 26, är verkligen Sveriges nya stjärna på Hollywoodhimlen. Men nu avslöjar skådespelerskan att hon har andra planer i livet:

– Jag har en lista med grejer jag vill göra. Högst upp står det till exempel att jag vill bli sommelier (expert på viner, reds anm) så nästa gång jag får en längre paus mellan inspelningarna ska jag åka till Frankrike och börja min sommelierutbildning! säger Alicia till Veckorevyn.

Alicia bor numera i London där hon köpt en lägenhet. Foto: Jonas Hessman

Alicia bor numera i London där hon köpt en lägenhet. Foto: Jonas Hessman

Faktum är att hon inte ens hade planerat att bli skådespelerska från början. Innan hon fick rollen i filmen “Till det som är vackert” pluggade hon på juristlinjen. Sedan gick allt väldigt fort.

– Jag bestämde mig för att ge skådespelaryrket en ärlig chans. Min mamma hade gått på scenskolan men när jag började spela in film insåg jag att det fanns andra vägar att gå än studier.

– Jag har försökt lära mig av mina motspelare och suga upp så mycket kunskap av dem som möjligt. Jobbet har varit min skola, säger hon.

Alicia och Michael Fassbender är ett nytt hett par. Foto: Bulls

Alicia och Michael Fassbender är ett nytt hett par. Foto: Bulls

Om hon har sugit upp kunskap av skådiskollegan Michael Fassbender, 37, vet vi inte. Men han har i alla fall vunnit filmstjärnans hjärta. Det var under inspelningen av filmen “The light between us” i Australien som det tände till mellan paret och snabbt kablades bilder ut på det förälskade paret.

När hon inte är på filminspelning är London hennes hem.

– Jag har varit i Sverige totalt tre dagar under hela 2014. Mitt jobb tar mig inte dit, helt enkelt. London är fortfarande Europa, och jag känner mig hemma här. Jag kom hit första gången för tre och ett halvt år sedan och bodde med Aino Jawo och Caroline Hjelt från Icona Pop, och jag har märkt att jag alltid kommer tillbaka hit. När jag landar i London kan jag andas ut. Det betyder väldigt mycket att ha ett hem.

Andra läser också:

Fadde har siktet inställt: ”Jag drömmer om att förföra prinsessan Madeleine”

Zara Larssons hyllade bröstinlägg – slår tillbaka mot hatarna

Renée Nyberg: ”David fick bo i källaren och inte träffa barnen”

Senaste nytt