LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför ångrar Alice Stenlöf sin bröstoperation

13 jul, 2023 
Hanna Bolander
Alice Stenlöf
Alice Stenlöf har berättat öppet om att hon opererat brösten.
Nu erkänner hon att hon ångrar skönhetsingreppet.
– Blivit mitt komplex, säger hon i podden Vad Fan Hände?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Paulina Danielssons dyra skönhetsingrepp - så mycket kostar det: "Två miljoner"Brand logo
Paulina Danielssons dyra skönhetsingrepp - så mycket kostar det: "Två miljoner"

Influencern Alice Stenlöf, 27, driver podden Vad Fan Hände? Tillsammans med vännen Klara Elvgren, 33. I senaste avsnittet diskuterar de kroppskoplex inför sommaren. Bland annat berättar Klara att hon har haft svårt med kroppsbilden under graviditeten och att det har dykt upp en hel del tankar om hur hennes kropp kommer se ut efter förlossningen.

Alice Stenlöf delar då med sig av ett av hennes stora komplex, nämligen att hon har opererat brösten.

– Jag har ju opererat mina bröst, och jag tänkte att jag var vuxen. Det var inte så att jag var 18 år, säger hon i podden och fortsätter:

– Man tänker att det här är ett beslut jag tar för mig själv, för att jag är vuxen och då är jag fri till att ta vilka beslut jag än vill.

Annons

Alice Stenlöf ångrar att hon opererat brösten

Hon berättar sedan att bröstoperationen är något som hon ångrar, trots att hon egentligen är nöjd med resultatet. Alice säger att det handlar om att det inte går i linje med hennes värdegrund.

– Jag ångrar att jag opererade mina bröst, säger hon och fortsätter:

– Jag ångrar inte resultatet, jag tycker att de blev jättefina, jag tycker att de passar min kropp och i alla dem aspekterna så är det inte ett beslut jag ångrar. Men på en värderingsgrund så har ju det istället blivit mitt komplex. Och det är så jävla tungt.

Hon berättar vidare om att det var hennes inre osäkerhet och att hon inte trivdes i sig själv som gjorde att hon tog beslutet att genomföra operationen.

– När jag opererade mig så var jag allt annat än snäll mot mig själv i mina tankar. Så när jag bestämde mig för att jag skulle göra min bröstoperation då var jag som mest osäker i mitt liv. Så även om jag är nöjd med resultatet så relaterar jag de här brösten som jag har idag till en version av mig själv som hatade sig själv, säger hon i podden och fortsätter:

Annons

– Och det är en sådan sorg i mig att jag önskar att jag iallafall mådde bra psykiskt när jag tog ett sådant här beslut.

Alice säger berättar sedan att hon hade kanske gjort operationen ändå, även om hon mådde bra i sig själv. Hon önskar bara att hon inte hade gjort det när hon mådde dåligt eftersom de opererade brösten påminner henne om en svår tid i livet.

Alice Stenlöf vill inte uppmana andra att göra skönhetsingrepp

Beslutet att inte gå ut med operationen offentligt direkt bottnade i en rädsla för att påverka andra till att göra samma sak. Men Alice landade tillslut i att det var uppenbart att hon opererat brösten och att det är bättre att berätta om det öppet för att folk inte ska tro att hon ser ut som hon gör naturligt.

– Jag vill inte uppmana folk, och framförallt inte unga tjejer, till att operera sig, säger hon och fortsätter:

– Jag är en egen person med egna komplex, och jag måste kunna leva mitt liv utefter mitt egna. Jag kan inte leva för alla andra, och bära ansvar för deras osäkerheter. För jag har tillräckligt som det är med mig själv.

– Jag vill inte bidra till det, men jag gör ju det, avslutar Alice.

FOTO: YOUTUBE

Annons