Ali studerar till läkare – nu är han med i "Ex on the beach"

Ali Saadoun är läkarstudenten som packade ihop sin väska och drog till Mauritius för att medverka i den tredje säsongen av "Ex on the beach". Han fick en liten paus från studierna men fick utöva en del praktiska delar av yrket under sin medverkan i programmet.

Ikväll drar den tredje säsongen av tv-serien “Ex on the beach” igång och en av årets deltagare är 24-åriga läkarstudenten Ali Saadoun. Ali är inne på sin åttonde termin av läkarstudier i Bulgarien och fick i höstas frågan om att medverka i programmet. 

– Min medverkan har inte påverkat min utbildning, hade den gjort det så hade jag inte åkt.

Så efter att ha pratat med vänner och familj så tackade han ja. 

– Det blev väldigt spontant, jag bokade dagen innan sen var det bara att flyga till Stockholm på casting och sen åkte vi.

Med 2,5 år kvar av utbildningen bor han fortfarande i Bulgarien och inspelningen blev som en liten minipraktik för Ali.

– I programmet fick jag agera första hjälpen, jag var den som tog hand om alla sår som sprack upp, på alla som hade trampat i glas var det jag som fick rensa såren och det kändes skitbra, berättar han för Hänt och fortsätter:

– Säg att av alla deltagare som kom in, alla ex och så, då var det tio stycken jag fick ta hand om. Jag fick hoppa in ibland när produktionen kom med alsolsprit, bandage och sånt där så sa de ”Ali kan inte du fixa det här?”

Antonia Mandir, Oliver Sallman, Rebecka Nilsson, Johannes Leonidas Ulmefors, Wilma Nilsagård, Ali Saadoun, Julia Markham och Rasmus Ullman Foto: Magnus Selander/Kanal 5
Prod. år: 2017

Alla ville dra nytta av Alis kunskaper. Men utan rätt utrustning på plats var det svårt för honom att hjälpa till med allt.

– Jag fick frågor från alla om olika saker hela tiden, om knölar och sånt men jag kunde ju inte röntga där liksom, sa han och fortsatte:

– Så ja, lekte doktor gjorde jag, men inget sexigt. Vi hade dock en fest där temat sjukhus, då blev det lite mer att man skulle plåstra om någons rumpa och så på skoj.

När Ali får frågan om han haft sex inne i huset så vill han inte svara. Men han berättar att den sidan som man får se av honom i huset är det ingen tidigare som sett.

– Hela Sverige kommer se en sida av mig som för mig själv är väldigt ny, och det känns sådär för jag har själv aldrig sett den innan.

I framtiden vill Ali ha sin egen praktik och kommer i sitt yrke att möta människor varje dag. Men han är inte oroligt för att hans medverkan i programmet ska påverka det.

– Jag är verkligen inte orolig. Väljer någon att döma mig så ligger det hos dem, avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Här är alla deltagarna i ”Ex on the beach Sverige” 2017

FOTO: Kanal 5