TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Alexandra Pascalidou: "Rädslan får inte smitta av sig på min dotter!"

17 apr, 2015 
AvAngelica Jaako Billenman
Alexandra Pascalidou talar nu ut om hoten – och om rädslan för dottern. "Hur skyddar jag min dotter?"
Annons

Alexandra Pascalidou, 44, har precis kommit tillbaka till jobbet som programledare på Ring P1 och P1 Debatt efter att ha tagit paus på grund av alla påhopp och dödshot hon utsatts för en längre tid.

När hon ledde P1 Debatt för två veckor sedan gjorde hon det under polisskydd och hon kallar sin egen lägenhet för “Fort Knox”, som är som en välbevakad amerikansk militärbas. Alexandra kanske ser hårdhudad ut, men nu berättar hon om sin uppväxt i Grekland och om sitt utanförskap.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Den röda tråden genom hela mitt liv har varit övergivenhet. Mamma jobbade i en garnfabrik och pappa gjorde lumpen, det var militärjunta i Grekland och fanns inga dagis. Så de dumpade mig hos mormor.

"Hur skyddar jag min dotter Melina?", frågar sig Alexandra. Foto: Jonas Hessman
“Hur skyddar jag min dotter Melina?”, frågar sig Alexandra. Foto: Jonas Hessman

Det som gjorde mest ont hos Alexandra var att hennes syster bodde kvar hemma hos hennes mamma och pappa.

Annons

– Jag hade järnbrist och var spinkig medan min lillasyster var frodig och hade korkskruvar. Jag tolkade det som att de valde att ha kvar den gulliga med korkskruvar, säger Alexandra i Expressen och fortsätter berätta om hur hon tänker kring sin egen sexåriga dotter, Melinas uppväxt:

– Att min dotter kan få det som jag aldrig fick är den största gåvan, samtidigt som jag har en skyldighet att så frön av solidaritet och förståelse hos henne.

Det är också på grund av dottern som Alexandra valde att ta en paus från Ring P1 och P1 Debatt när hoten blev för mycket.

– Hur gör man för att inte låta rädslan smitta sitt barn? Hur skyddar jag min dotter? Min dotter är också en person som pratar med alla på gatan, jag vill inte krympa hennes värld, men det är svårt, säger hon.

Andra läser också:

Annons