Alexandra Nilssons nya besked med pojkvännen: ”Oerhört tungt”

Alexandra Nilsson och hennes pojkvän Andreas hittade drömlägenheten. Men saker och ting blev inte riktigt som paret hade tänkt sig – nu berättar bloggerskan om sin besvikelse.

Bloggerskan Alexandra ”Kissie” Nilsson, 28, har bestämt sig för att köpa en lägenhet tillsammans med sin pojkvän Andreas. I ett inlägg på sin blogg berättar Alexandra om deras bostadsjakt.

”Det vi vet är att båda vill ha minst fem rum, sen om det är ett hus eller lägenhet beror helt på vad vi hittar. Radhus går fetbort för oss då vi inte vill ha grannar så pass nära. Stora ytor, bra förvaring och en härlig uteplats av något slag är saker vi kikar efter extra mycket. Så letandet forsätter men i en högre takt nu, sen får vi se när det händer något. Kanske redan nu i sommar, kanske i höst. Eller innan årsskiftet”, skriver hon.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Alexandra Nilsson berättar att hon och pojkvännen hittade sin drömlägenhet för några veckor sedan – men att de inte fick den på grund av en rad faktorer. Det var en våning på 130 kvadratmeter med en 81 kvadratmeters terass. Den hade även en privat hiss och egen biograf.

”Den våningen var helt sjukt fin och vi vart blixtförälskade. Men det gick ju väldigt fort. För fort. Vi hade inte värderat våra lägenheter, inte pratat med banken eller gjort något förarbete. Men ”som tur var” stack priset iväg alldeles för mycket, så vi var tvungna att släppa den. Men när vi hade den inom räckhåll kändes det oerhört tungt att veta att vi kanske inte får den. Men såhär i efterhand, det var den första våningen vi tittade på.”

Så drömlägenheten är nu ur sikte. Bloggerskan skriver att de får ta det lugnare framöver så att allting blir och känns rätt.

”Denna gång ska vi inte springa in i en budgivning utan vi ska ta allting i rätt takt.”

Alexandra Nilsson berättar om sin ekonomi

I inlägget berättar Alexandra även om sin första bostad. Det var en lägenhet i Solna som hon köpte när hon var 20 år gammal.

”Jag köpte lägenheten. Jag hade sparat ihop handpenningen helt själv, jag slet hårt för den ska ni veta. Jag sparade nästan alla mina pengar jag fick in och gjorde sällan något undantag. Alla jobb jag gjorde var för att ha råd med en egen lägenhet. Jag var så målmedveten och efter knappt något år hade jag råd med en egen lägenhet, hyfsat centralt.”, skriver hon.

Hon säger att hon idag har råd med en betydligt dyrare bostad, än den hon köpte för tre miljoner för åtta år sedan.

”Vid den tidpunkten hade jag råd med en våning för max 3 miljoner kronor, det är inte så bara för en 20 åring liksom. Men jämför man med idag så har jag råd med någonting helt annat. Jag själv kan mer en trippla priset för en våning och klara det, helt själv. Det känns så jäkla grymt, för ingenting har jag fått gratis.”, skriver hon.

FOTO: TT/ KISSIES.SE