TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Alexandra Nilsson avslöjar: Därför byter jag namn: “Unikt”

28 feb, 2019 
Lina Arvidsson
Alexandra ”Kissie” Nilsson kritiseras efter semesterbilden från Jerusalem.
Bloggaren och influencern Alexandra Nilsson vill inte ha kvar sitt gamla namn. Nu berättar hon varför hon vill byta och vad hon ska heta istället.
Annons

Alexandra Nilsson, 27, började blogga som 16-åring och berättade öppet om sitt liv, mode och sina skönhetsingrepp. Då kallade hon sig för ”Kissie”, blev snabbt känd som bloggare och fick en växande följarskara. Idag är hon en av Sveriges mest kända influencers och har ungefär en miljon bloggbesökare i veckan.

För några år sedan slutade Alexandra Nilsson kalla sig för ”Kissie”. I podcasten Recensörerna berättar nu Alexandra Nilsson att hon planerar att byta efternamn då hon tycker att hennes namn är alldeles för vanligt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Nilsson är skittråkigt, kan vara vem som helst. När man säger Alexandra Nilsson, man vet ju inte vem det är, säger hon i podcasten.

Alexandra Nilssons mamma kommer från Polen och nu tänker Alexandra ta sin mammas efternamn, Petroniak, som hon hette innan hon flyttade till Sverige.

– Jag tänkte ”satan så coolt”. Om jag döper mig till ett sådant efternamn, då kommer alla veta vem jag är, säger Alexandra Nilsson.

Annons

Vill inte vara Kissie mer

Alexandra vill också ta bort kopplingen mellan sig och namnet ”Kissie”. Hon säger i podden att hon valde namnet för att hon skulle ha något kort och lätt att komma ihåg. Hon berättar att det kommer upp mycket tråkiga saker när man googlar på ”Kissie” och att hon vill bli av med kopplingen mellan sig och smeknamnet.

– Det går oerhört segt, säger hon.

Alexandra Nilsson har inte alltid varit förtjust i namnet Petroniak. När hon var liten ogillade hon namnet för att det inte lät svenskt. Men idag tycker hon om det och tycker att det är häftigt att ha annan en annan identitet än bara svensk.

I en video på sitt Youtubekonto berättar Alexandra Nilsson mer om sitt beslut och sin medverkan i podcasten.

– Jag ska recensera mitt efternamn, Nilsson, för jag ska byta efternamn. Jag har inte sagt till någon vad det är för efternamn jag ska byta till, förutom mina vänner, men inte ute i sociala medier. Så vi får se om jag är redo att berätta vad det är. Inte för att jag är rädd att någon kommer sno det, för det är väldigt unikt ska jag lova.

FOTO: TT

Annons