TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Alexandra Nilsson ärliga ord efter sjukdomstiden: ”Överlevde”

09 aug, 2019 
Lina Arvidsson
Alexandra Nilssons ärliga ord om sjukdomen
När bloggerskan och influencern Alexandra Nilsson slog igenom med sin blogg som tonåring drabbades hon också av en ätstörning. Idag berättar hon om den svåra tiden och hur hon tog sig ur sjukdomen. ”Tack till min kropp för att du överlevde”, skriver hon.
Annons
Allt om Alexandra NilssonBrand logo
Allt om Alexandra Nilsson

De senaste tio åren har Alexandra Nilsson, 28, varit ett av de stora blogg-namnen i Sverige. Hon slog igenom under namnet Kissie och på hennes blogg kunde följarna läsa om allt om hennes liv – från skönhetsbehandlingar och mode till familjeliv och konflikter.

Trots sin öppenhet på bloggen var det en sak som Alexandra Nilsson höll hemlig för sina läsare. I början av sin bloggkarriär led hon av en ätstörning. Förra året berättade hon om den svåra tiden i ett öppenhjärtigt blogginlägg. Där berättade hon att dagarna kretsade kring träning – och svält.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”När jag vaknade längtade jag bara tills jag fick sova igen så jag slapp lida igenom en hel dag som bestod av morgonträning varje morgon, svält, räknande av kalorier, ångest och längtan efter att bli accepterad. Jag försökte ständigt bli och se ut som en annan person för Alexandra Nilsson dög aldrig. Det värsta var nog att ju hårdare jag försökte passa in och bli omtyckt desto mer hånad blev jag”, skrev Alexandra för ett år sedan på sin blogg.

Annons

I inlägget berättar Alexandra Nilsson att hon svälte sig i ungefär två år och att hon under perioden hade låg energi, ångest och mycket dåligt minne.

Alexandra Nilsson klarade sig ur sjukdomen

Idag funderar bloggerskan på varför hon inte fick någon hjälp under tiden hon mådde som sämst.

”När jag var som smalast granskade media mig hela tiden. Varje kilo granskades, diskuterades och debatterades. Ingen verkade tycka det var sjukt att min sjuka kropp och hjärna sågs som underhållning. Ingen sa något. Jag har fått kämpa mig upp från skiten utan någons hjälp, this is all me. Kämpat som ett jävla djur för att bli frisk samtidigt jag får höra att jag har blivit fet och inte är lika snygg längre. Som att det är det viktigaste här i livet”, skriver hon till en nytagen bild på sig själv i bikini samt en åtta år gammal bild på sig själv.

Hon är idag tacksam över att hon var så pass stark att hon orkade ta sig igenom den svåra tiden helt ensam.

Tack till mig själv och tack till min kropp för att du överlevde trots jag endast matade dig med ett äpple, svart kaffe och lite köttfärs samtidigt jag tränade varje dag”, skriver hon.

Bland kommentarerna till inlägget får Alexandra Nilsson stort stöd och många inspireras av hennes kamp.

”Du är helt fantastisk, och vilken kämpe! Genuint glad att du tog dig ur den där jäkla sjukdomen. Du ser helt fabulous ut precis som du är nu!” skriver en person.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Instagram

Annons