LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alexander Hermansson om tuffa tiden efter sonen Hiros födsel

17 jul, 2020 
Alexander och Caroline Hermansson
I tisdags blev Caroline och Alexander Hermansson föräldrar.
Efter förlossningen skickades Alexander hem från sjukhuset – nu berättar han om sorgen över att inte få träffa hustrun och sonen.
– Tiden har helt stannat, skriver Sommarlov-profilen.
Annons
Alexander Hermanssons bebislyckaBrand logo
Alexander Hermanssons bebislycka

SVT-profilerna Caroline Hermansson, 24, och Alexander Hermansson, 28, gifte sig 2016. Förra året avslöjade makarna att de väntade sitt första gemensamma barn och i tisdags föddes den lille sonen, som har fått namnet Hiro. Det annorlunda namnvalet har Alexander tidigare berättat om i en intervju med Hänt.

– Det är ett japanskt killnamn. Jag är själv kvartsjapan. Det känns helt rätt, och vi tycker om när det är lite annorlunda också, sa han då.

När sonen väl kommit till världen la Alexander upp ett inlägg på Instagram story där han delade med sig av den glädjande nyheten.

”Han är ute! Alla vi är friska och lyckliga!”.

Caroline Hermansson om förlossningen

Även Caroline Hermansson var överväldigad av känslor efter sonens födsel.

”Hiro Christoffer Philip Hermansson. Du har fått mig att tappa talförmågan”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Vägen dit var dock långt ifrån enkel. Förlossningen blev en långdragen, smärtsam och enormt påfrestande historia för Carolines del.

Annons

”Alltså wow, 14 timmars förlossning som slutade med sugklocka – känner mig så stark och mäktig. Vilken förlossning man än får, så finns det en omänsklig kraft i kvinnokroppen”, skrev hon på Instagram.

Alexander stoppas från sjukhuset

Familjelyckan är nu total – men allt är inte frid och fröjd för Caroline och Alexander Hermanssons del. På grund av pandemin och de restriktioner som råder på sjukhusen stoppas SVT-profilen från att träffa sin nyfödde son.

På Instagram berättar Alexander om sorgen över att inte få vara med sin hustru och Hiro.

”Så här ligger det till… Carro och Hiro är fortfarande på BB, Carro behöver återhämtas under uppsyn (normalt). Men pga corona får jag inte vara där. Har vi tur blir det hemgång imorgon men det kan dröja mer..”

”En mental prövning av rang”

Alexander fick träffa Hiro i tre timmar innan han blev hemskickad. Det är nu oklart när han kommer att träffa sin familj igen, vilket tär på honom enormt.

”Tiden har helt stannat och det här har varit en mental prövning av rang”, skriver han.

Intill en bild på en tom barnsäng skriver Alexander Hermansson:

”Försöker hålla humöret uppe och välja att längta istället för att bli arg på corona-situationen. Jag får hela tiden övertala min hjärna att förlossningen inte var någon slags dröm utan att det är på riktigt och att snart kommer de hem! Saknar ihjäl mig efter er”.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, IVARSSON JERKER/Aftonbladet/TT

Annons