LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alexander Hermansson om ovanliga namnvalet till sonen

07 jul, 2020 
Caroline och Alexander Hermansson.
Det börjar närma sig för programledarparet Alexander och Caroline Hermansson.
Inom bara några dagar väntas deras son födas. Till Hänt berättar den blivande pappan om känslorna inför födseln – och om det ovanliga namnet.– Vi tycker om när det är lite annorlunda, säger Alexander Hermansson.
Annons
Alexander Hermanssons bebislyckaBrand logo
Alexander Hermanssons bebislycka

Det var för lite mer än fyra år sedan som Alexander och Caroline Hermansson gifte sig. Snart kommer nästa stora steg i deras liv: De blir vilken dag som helst föräldrar.

– Det är superroligt, känns helt fantastiskt. Jag har bara gått runt och varit jättetaggad och nervös den senaste månaden. Det pendlar mellan att jag är exalterad som inför julafton, fast upphöjt i hundra, och att jag inte riktigt kan förstå det, säger Alexander Hermansson.

Paret har en ny realityserie ihop på SVT play, Alex och Carro, där tittarna får följa deras liv. I ett avsnitt får man se när de inser att de ska bli föräldrar. Och det var inte på vilken dag som helst paret fick reda på det.

– Det var faktiskt när vi firade vår 5-årsdag, så det var lyxigt. Vi skulle ut och äta och taxin var redan påväg när Carro kände att det var någonting som inte riktigt stämde. Så hon gjorde den där stickan, och sen fick hon med på film när hon får försöka övertyga mig, säger den blivande pappan.

Annons

Chocken efter nyheten

I avsnittet kan man se att Alexander inte är helt övertygad om att testet visar att Caroline faktiskt är gravid.

– Jag kissade på en egen sticka för att se om det var någon skillnad. Det blev en riktig cirkus.

Paret sprang i alla fall ner till taxin och åkte iväg till restaurangen för att äta, men det var svårt att koncentrera sig på och njuta av maten. Inte så konstigt med tanke på att de precis fått en sådan livsavgörande nyhet.

– Vi var där i kanske 25 minuter. Vi åt så snabbt vi kunde, betalade och stack iväg till ett kvällsöppet apotek och köpte på oss fullt med tester och åkte hem. Alla visade positivt, så då kunde vi veta med säkerhet, säger Alexander Hermansson.

Caroline och Alexander har nu förberett det mesta inför nedkomsten. Bebisväskan är packad, spjälsängen är bäddad och klar och alla kläder är sorterade och redo. Redo är också föräldrarna, om än lite trötta av all anspänning.

Annons

– Carro mår bra på det stora hela. Det är fyra dagar kvar till det beräknade datumet. Hon är uttråkad, så klart, och tung och trött och har ont. Så det är lite blandat, men förhållandevis mår hon bra, säger Alexander.

Han berättar också om det stora ögonblicket när de fick reda på könet. De valde att inte få höra det under ultraljudsundersökningen, utan barnmorskan gav resultatet till Carolines mamma och sedan ordnade ett så kallat gender reveal party.

– Vi bjöd över vänner och några från familjen. Carros mamma hade fyllt en piñata med konfetti. Och det var blått så skulle det bli en kille och om det var rosa väntade en tjej. Så vi stod och hamrade på den där med olika roliga vapen tills den sprack.

Det ovanliga namnvalet

Och ut från piñatan flög en massa blå konfetti – det skulle alltså bli en liten kille.

–  Jag fick en dunderchock igen. Jag hade varit tvärsäker på att det skulle bli en tjej. Jag var tvungen plocka upp konfettin i händerna och titta noga för att se så att det verkligen var blått, säger Alexander och tillägger:

Annons

– Det hade naturligtvis inte spelat någon vilket kön det än blev.

Så till namnfrågan då, det kan ju vara svårt att bestämma sig för vad barnet ska heta. Och visst fördes det långa diskussioner det äkta paret emellan, men till sist landade de i ett namn som i åtminstone Sverige är ovanlig: Hiro.

– Det är ett japanskt killnamn. Jag är själv kvartsjapan. Vi har pratat om namn fram och tillbaka nästan från det att vi träffades. Det är många namn som haft med på en lista men släppt. Till slut kände vi att det bara var en djungel och att vi inte visste vilket namn som var fint eller inte, säger Alexander Hermansson och fortsätter:

– Men vi fastnade för Hiro, lite för att hylla den japanska delen av släkten också. Det känns helt rätt, och vi tycker om när det är lite annorlunda också.

Framtiden på Sommarlov

Just nu leder Alexander Hermansson SVT:s Sommarlov, något som han gör för sjunde gången. När Hiro föds kommer han ta ledigt i tio arbetsdagar. han medger att den här säsongen har varit speciell.

Annons

– Det har helt klart varit annorlunda. Jag älskar ju Sommarlov och försöker vara 100 procent när jag kör, men jag har svårt att koncentrera mig, jag känner mig distraherad och märker att jag missar information ibland. Det är utmanande, säger han.

Till höst fortsätter Caroline och Alexander Hermanssons tv-program Alex och Carro på SVT play, och än är inte allt inspelat.

– Om allt går bra så fortsätter vi filma. Det blir lite bebismys och bebishäng då, säger den blivande pappan.

Bild: Eero Hannukainen, Johan Nilsson/TT

Annons