LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alexander Hermansson akut till sjukhus med sonen Hiro

10 aug, 2020 
Linnea Lundgren
Det var en överlycklig Alexander Hermansson som för en månad sedan berättade för Hänt att han och hustrun Caroline fått sitt första barn.
Men under veckan förvandlades glädjen snabbt till skräck då sonen Hiro insjuknade i feber och utslag.
Annons
Alexander Hermanssons bebislyckaBrand logo
Alexander Hermanssons bebislycka

Det var i mitten av juli som SVT-profilen Alexander Hermansson, 28, för första gången berättade för Hänt att han och hustrun Caroline äntligen blivit föräldrar.

”Han är ute! Alla vi är friska och lyckliga!”, skrev Alexander på sin Instagram story efter att lilla Hiro hade kommit till världen.

För Hänt utvecklade Alexander sina tankar och känslor kring att bli pappa:

– Det är superroligt, känns helt fantastiskt. Jag har bara gått runt och varit jättetaggad och nervös den senaste månaden. Det pendlar mellan att jag är exalterad som inför julafton, fast upphöjt i hundra, och att jag inte riktigt kan förstå det, sa Alexander Hermansson då.

Alexander Hermanssons stora skräck

Men helgen har varit tuff för den lilla familjen – och inte minst för Hiro. Det var under fredagsmorgonen som Caroline och Alexader upptäckte att deras tre veckor gamla lilla son fått röda utslag över kroppen. Det som barnmorskorna först trodde var värmeutslag skulle snart utveckla sig till feber och trötthet. Något som Alexander själv berättat om i ett inlägg på Instagram.

Annons

“4 dagar på sjukhuset för att vår älskade lilla Hiro fick feber och läskiga utslag över precis hela kroppen”, skriver Alexander i inlägget.

Trots att paret tillsammans med sonen sökte vård på sjukhuset kunde läkarna inte förstå vad som var fel med Hiro och 30 timmar senare hade sjukdomen bara förvärrats.

– Det blev bara värre och värre i cirka 30 timmar. Mer feber, tröttare, åt sämre, större utslag som när det var som värst täckte större delen av kroppen. Vi hade försökt hålla lugnet hela tiden och det gick rätt bra, men när det var som värst var det läskigt eftersom läkarna fortfarande inte visste var det var eller hur de skulle hjälpa honom. Då är det som tre veckor gamla föräldrar svårt att tygla paniken, berättar Alexander för Hänt.

Läkarna: vet inte vad det var

Men så morgonen efter började utslagen ge med sig, febern började lägga sig och lille Hiro fick tillbaka lite av sin energi. Fyra dagar var familjen tvungna att spendera inlagda på sjukhuset och än idag är det ingen som kan svara exakt på vad Hiro drabbades av.

– Idag, fyra dagar senare, har vi fått åka hem och han är finare än någonsin! Läkarna tror att det var en virusinfektion (det var inte Covid-19 i alla fall). Vi är bara glada att vi ät tillbaka hemma igen alla tre och får se helgen som en “Team-building”-kurs, säger Alexander.

Annons