Alex Schulman om sin sanslösa lön: Så mycket tjänar jag

Alex Schulman om sin sanslösa lön: Så mycket tjänar jag

Alex Schulman och Sigge Eklund fortsätter göra succé med podcasten "Alex och Sigge". Nu avslöjar Alex Schulman hur mycket han tjänar på podden och sin önskan att lägga ner den.

Alex Schulman driver podden ”Alex och Sigge” tillsammans med Sigge Eklund. Varje vecka når de hundratusentals lyssnare.

Nu berättar Alex Schulman hur mycket pengar de tjänar på podden.

– Podden drar ju in långt över en miljon i månaden. Sen så är det ju inte vi ensamma som tar de pengarna, säger Alex Schulman till programledaren Per Lernström i minitalkshowen “Hur blev det så här?“.

– Sen är det ju en stor produktion, en riktigt fet produktion. Utom det att vi sitter fortfarande två män i en ljudskrubb och pratar med billiga mickar. Men allt det andra omkring det, fortsätter Alex Schulman.

Alex Schulman tjänar miljoner på sin podd.

Alex Schulman tjänar miljoner på sin podd.

På frågan om det finns tankar på att lägga ner podden tvekar Alex Schulman inte med svaret.

– Ja, jättemycket. Jag och Sigge, både och, har funderat på det jättemycket. Man får ju tänka efter. När blir det feghet att fortsätta?

Alex Schulman menar själv att 80 procent av hans intäkter kommer från podden, vilket påverkar beslutet att lägga ner den.

– Dels är det, har jag råd med det? Dels är det, har vi inte ett avtal med Maria casino ett år till? Du vet, det går inte att bara få ett infall. Det har blivit så stort att man kan inte bara vara impulsdriven här, säger Alex Schulman.

Alex och Sigge har gjort sin podd sedan 2012 och den har stadigt ökat i populäritet.

Läs mer: Skarsgård om Alex och Sigges hån: ”Det är vuxenmobbning”

 

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN