TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Albin Lee Meldaus krav för att vara med i Så mycket bättre

01 dec, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Albin Lee Meldaus dag i Så mycket bättre
Albin Lee Meldau hade ett viktigt krav inför inspelningen av Så mycket bättre. Hade TV4 inte gått med på det hade han lämnat.
Annons

Artisten Albin Lee Meldau har gjort kometsuccé efter att årets säsong av Så mycket bättre i TV4 börjat sändas.

30-åringen är den av artisterna som har den anonymaste bakgrunden, för tre år sedan debuterande han som soloartist och bara två månader innan inspelningen försörjde han sig som gatumusiker och SFI-lärare. Samtidigt går det inte att förneka vad Albin åstadkommit musikaliskt. Hans singel Lou lou har strömmats fler än 20 miljoner gånger och han har flera gånger prisats för sin musik världen över.

I en intervju med Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon avslöjar Albin Lee Meldau att det så klart var smickrande att få frågan om att vara med i Så mycket bättre, men att det var långt ifrån en självklarhet att tacka ja.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Den viktigaste frågan för mig vilka artister är det som ska vara med. Kan jag göra ett bra jobb? Kan jag ta det till mitt hjärta? Jag håller på med den typen av populärkultur där det instrumenten som jag håller på med, det handlar bara om vibe, det handlar bara om att försöka känna och ta det till sig. Det hade varit helt omöjligt om jag inte hade känt att de här artisterna vill jag verkligen ära med min tolkning, säger han.

Annons

Albin Lee Meldaus krav inför sin dag

Namnen Eric Gadd, Louise Hoffsten, Charlotte Perrelli, Stor, Linnea Henriksson och Christer Sjögren var uppenbarligen några som föll Albin Lee Meldau i smaken.

Men, det fanns ytterligare en hake för att han skulle vilja vara med – samtidigt som inspelningen skulle ske på Gotland så skulle även fotbolls-VM dra igång. Och just fotbollsintresset är något som Albin brinner för till 110 procent.

Albin krävde av TV4 att de skulle förlägga hans dag till samma dag då Sverige spelade sin öppningsmatch mot Sydkorea i mästerskapet.

– Det var ett krav jag hade, jag hade stuckit annars. Fotbollen för mig är extremt viktig. Den tar bort alla andra intressen nästan, säger Albin.

TV4:s okända samtal med Albin

TV4 bekräftar för Hänt att diskussionen skett med Albin, och att de respekterade hans krav.

– Ja, redan från början planerade vi in Albins dag då Sverige spelade sin första match. Albin ville gärna ha en fotbollsfest så det var planerat från början, inget vi behövde gå in och ändra men något vi tog hänsyn till, skriver Så mycket bättres exekutiva producent Martin Nygren i ett mejl till Hänt.

Annons

Nu i efterhand är Albin Lee Meldau mer än nöjd med sin medverkan i programmet, även om dagen då hans låtar skulle tolkas var bland det känslosammaste han varit med om.

– Det var grymt alltså, det var bland det läskigaste jag varit med om faktiskt, men också den största äran jag varit med om. Det var som att sitta i en psykologstol framför hela svenska folket och få sin dagbok uppläst för sig. En stor ära, helt fantastiskt, sinnessjukt läskigt, säger han.

Så mycket bättre sänds i TV4 och TV4 Play klockan 20.00 på lördag.

FOTO: TV4

Annons