TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Agneta Sjödins ord om Adam Alsing och hustrun Anette

17 apr, 2020 
Adam Alsing avled efter sviterna av coronaviruset, 51 år gammal.
Den folkkäre tv- och radioprogramledaren sörjs av ett helt land.
Nu berättar kollegan och vännen Agneta Sjödin om Adams starka band till hustrun Anette.
Annons

Vila i frid Adam AlsingBrand logo
Vila i frid Adam Alsing

Det var i onsdags som det tragiska beskedet skakade om inte bara nöjessverige, utan ett helt land. Adam Alsing hade somnat in efter att han drabbats av COVID-19.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot Covid-19 avled Adam under onsdagen. Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet”, sa familjen via Discovery Networks.

Bara tre veckor tidigare hade Adam själv berättat att han inte kunde medverka i podcasten Adam och kompani, vilken han drev tillsammans med Daniel Breitholtz och Vanessa Falk.

Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka i nästa vecka igen”, skrev han på Instagram.

Annons

Sonen Sebastian Alsingss ord om sin pappa

Adam Alsing har varit en av Sveriges mest omtyckta tv- och radioprofiler, allt sedan han slog igenom i början av 90-talet. Tur i kärlek, Jeopardy, Sveriges värsta bilförare och Big brother är bara några av alla tv-succéer han lett. Under alla år har han haft familjen, bestående av hustrun Anette, 53, och sönerna Sebastian, 28, och Kasper, 27, vid sin sida.

På torsdagen valde Sebastian, som ska bli pappa i maj, att dela med sig av sin sorg.

Adam Alsing med Anetette, Sebastian och Kasper Alsing.
Adam Alsing tillsammans med sin familj, bestående av hustrun Anette och sönerna Sebastian och Kasper.

Min älskade pappa, så stolt jag är över dig. Saknar dig enormt”, skrev han på Facebook till en bild på sig själv där han kramar om sin pappa.

Agneta Sjödin, 52, jobbade med Adam när de tillsammans ledde TV4:s Tur i kärlek i början av 90-talet. När hon gästar Efter fem berättar hon om känslorna efter det tragiska beskedet.

Annons

– Jag blev väldigt chockad eftersom det är sånt man tror inte ska hända. Alla pratar om att det är äldre… Det är en chock. Hela branschen är chockad. Adam har jobbat i trettio år. Förstår du hur mycket folk han har träffat. Alla i den här branschen känner Adam och har en relation till Adam och den han är. Adam är fin mot alla människor, inte bara mot sina kollegor. Han är fin mot alla på golvet. Det är många som sörjer idag, säger hon i programmet.

Hon vittnar även om Adams starka band till familjen. I över trettio år var Adam och Anette gifta.

– Han var så sympatisk, han har fostrat två jättefina grabbar. Det känns så… Anette har varit med hela tiden, jag träffade henne första gången 1991 i Göteborg i samband med ”Tur i kärlek”. Hon var med liksom, du vet den där tajta familjen. Jag kom på att jag bara satt och tänkte på, hur fick de ta farväl? Hann de? Fick de ett bra farväl? Man har ju bar hört om alla såna här hemska berättelser, där människor ligger ensamma. Det känns så fruktansvärt, säger hon.

Adam Alsing blev 51 år.

FOTO: TT, Efter fem/TV4

Annons