Agneta Sjödin stoppad av Niklas Strömstedt – berättar om förlorade drömmen

Agneta Sjödin fick möjligheten att provspela för en roll i Bond-filmen – men tackade nej.
Nu berättar hon hur hennes skådespelardrömmar gick i kras – på grund av ex-maken Niklas Strömstedt.

Musikern Niklas Strömstedt har ett långt och omtalat kärleksliv bakom sig då han haft förhållande med flera av Sveriges kändiskvinnor.

Bland annat har han varit tillsammans med Efva Attling som han var gift med i tio mellan 1985 och 1995. Tillsammans har de sönerna Simon Strömstedt och Adam Strömstedt.

Niklas har även haft ett förhållande med tv-profilen Kattis Ahlström som han förlovade sig med i hemlighet innan förhållandet sedan tog slut.

Under mitten av 1990-talet var programledaren Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt ett av Sveriges hetaste kändispar. De båda träffades kort efter Niklas separation från Efva Attling och kort därefter var de förlovade.

Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt var ett par för tjugo år sedan. 

Micael Engstrˆm / IBL

I veckans avsnitt av Anders knackar på hjälper Anders Öfvergård just Agneta att komma i ordning i lägenheten som hon flyttat till. I programmet nämner Agneta förhållandet med Niklas, det är när hon pratar om sina krossade skådespelardrömmar.

Anders frågar henne hur hon ser på framtiden, varpå Agneta svarar:

– Jag tycker att det är roligt med skådespeleri. det produceras ju mycket drama, så kan jag få in en fot där vore det kul säger hon och lägger till:

LÄS MER: Läraren Stefan är kannibal – åt upp sin dejt

– Jag har provspelat förut. 1997, för Beck, Hamilton och Bond. Jag var i London, jag var den enda från Sverige.

Tackade nej på grund av Niklas

Hon fortsätter med att berätta att skådespelaryrket alltid har varit hennes högsta dröm.

– Skådespeleri var min första yrkesdröm. Det visste jag väldigt tídigt att jag ville skådespela. Då castade de mig, de frågade om jag ville provfilma för en professor Bergström, en scen, med en professor som skulle ligga i en säng med Bond. Så de frågade om jag ville prova det, men då tänkte jag nej det skulle inte Niklas gilla. Så, då sa jag nej.

Anders blir uppenbart chockad av Agnetas berättelse och brister ut att hon kunde ha varit en "bondtjej". Han säger till henne att hon borde ta tag i sina drömmar.

– Är det inte så att du ska jobba hårt på att få göra det här då, din dröm?, säger Anders varpå Agneta håller med.

FOTO: TV4PLAY/TV4

LÄS OCKSÅ: Anna Hedenmo blir uppvaktad efter skilsmässan: ”Framför allt är det yngre män som kommer fram”

LÄS OCKSÅ: Lars Lerin är årets julvärd 2020

SENASTE NYTT!