LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Agneta Sjödin om kärleken – efter alla år som singel: ”En stöt”

24 feb, 2023 
André Färnsveden
Agneta Sjödin.
Sedan en tid tillbaka har Agneta Sjödin levt som singel.
Men när hon besökte Framgångspodden avslöjade hon att hon fortfarande hoppas hitta kärleken igen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Sahlene och Nina Söderquist sjunger låtar från Melodifestivalen genom tidernaBrand logo
Anna Sahlene och Nina Söderquist sjunger låtar från Melodifestivalen genom tiderna

Agneta Sjödin, 55, började sin karriär ihop med radio-profilen Adam Alsing. Han sökte någon att leda programmet Tur i kärlek med och rollen hamnade slutligen hos Agneta.

Senare samma år lyckades Agneta landa ännu en programledarroll. Då ihop med Gunde Svan i TV4-succén Fångarna på Fortet. Hon ledde programmet tre gånger innan hon tog en paus på 12 år. Men sedan 2010 har hon och Gunde styrt skutan uppe i slottet.

Agneta Sjödins kärleksliv – allt vi vet

Även om Agneta har nått stora framgångar inom karriären, så har hon inte varit lika lyckosam i sitt kärleksliv. 1997 förlovade hon sig med Niklas Strömstedt och de fick dottern Maja Strömstedt ihop. Men förlovningen skulle inte leda till något äktenskap, då paret valde att göra slut istället. Året därpå förlovade Agneta sig på nytt och hade en mindre offentlig relation. Men även denna gång skulle förlovningen sluta i ett uppbrott.

Annons

När Agneta testade lyckan en tredje gång, med ungdomskärleken Per Alkebäck, så slutade det i ett äktenskap. Men inte heller det blev långvarigt då de valde att separera tre år senare.

Programledaren har inte direkt haft tur i kärlek, men det verkar som att hon åtminstone skulle vilja vända den lyckan.

Agneta Sjödins kärleksavslöjande efter alla år som singel

När Agneta gästade Framgångspodden, med Alexander Pärleros, talade hon ut om kärlekslivet. Där svarar hon på frågan om hon någonsin kommer att kunna leva i en samborelation igen.

– Ja det tror jag, det tror jag faktiskt. Jag tror att det är den relationen jag har kvar men jag vet inte när den kommer, svarar Agneta Sjödin i podcasten och fortsätter:

Annons

– Någonstans så har jag en känsla av att den personen då som jag möter connectar jag så pass mycket med så att då vill jag vara med den personen i samma hem. Sen kanske jag har kvar mitt boende också som en plats att åka till emellanåt. Det är bara en känsla jag har, jag har ju absolut inte mött någon än och jag vet inte när det kommer hända. Det är ju inte heller så att jag är så väldigt aktiv och drivande i den här frågan.

Vidare förklarar Agneta vad hon tror behöver hända för att hon ska hitta kärleken igen.

– Jag orkar inte engagera mig i det här så jag har ingen aning om hur det ska gå till. Men jag tänker att den dagen som jag träffar den här personen som jag kan tänka mig att bo tillsammans med då kommer jag att känna det. Bara att den personen lägger armen på mig kommer jag känna som en stöt genom kroppen, så romantisk är jag. Det är det som någonstans krävs för att det ska hända något. För jag trivs ju väldigt bra i mitt eget sällskap

Hon har även berättat om sitt kärleksliv i en intervju med Expressen.

– Det kommer ju när det kommer tänker jag, när tiden är mogen. Det ska ju vara någon slags timing på saker i livet, sa hon då.

FOTO: WENNMAN MAGNUS/Aftonbladet

Annons