LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Agnes hårda krav på pojkvännen Vincent Pontare

17 feb, 2020 
Linnea Lundgren
Agnes Carlsson och Vincent Pontare
Artisten Agnes Carlsson och pojkvännen Vincent Pontare både lever och arbetar ihop.
För att få det att fungera har de varit tvungna att sätta upp vissa regler för förhållandet.
Annons
Agnes Carlsson om pausen från rampljuset: "Vill bli lugn"Brand logo
Agnes Carlsson om pausen från rampljuset: "Vill bli lugn"

Efter ett långt uppehåll är nu äntligen Agnes Carlsson, 31, tillbaka med EP:n Goodlife. Men det är inte bara Agnes själv som ligger bakom den nya skivan, även pojkvännen Vincent Pontare finns med bland dem som har producerat skivan – ett beslut som Agnes gjorde redan då hon bestämde sig för att göra en comeback.

– När jag började skriva ingen så var jag tydlig med att jag inte ville kastas runt mellan olika personer att skriva med. Jag ville bara jobba med min vänner och familj. Nu börjar jag komma in i en ny fas där jag är mer öppen, men att skriva är väldigt intimt, berättar hon för Nöjesbladet i en lång intervju om den nya EP:n.

Sätter upp regler

Men trots att Agnes menar att hon trivs väldigt bra med att jobba med samma person som hon delar resten av livet med, säger hon även att det ät på både gott och ont. För att inte slita ut varandra helt har de satt upp vissa gemensamma regler.

– Det är ju väldigt härligt att dela passionen med samma person som man bor tillsammans med. Det finns så många gånger som jag varit tacksam för att vi förstår varandra. Vi försöker ha regler kring att man inte får prata om jobbet efter klockan åtta, men det håller vi aldrig. Det kan vara påfrestande. Om någon går runt och sjunger eller visslar så triggar det igång jobbhjärnan hos den andra.

Annons

Spelade in en låt för Avicii

Långt innan Agnes comeback jobbade hon och pojkvännen tillsammans med Avicii för att producera hans låtar. Efter hans död rann projektet ut i sanden till dess att hon och Vincent bestämde sig för att sjunga in låten som en duet.

– Tim sa redan från början att han ville ha ett par då låten höll på att skrivas. Jag och Vincent var med och funderade över vilka som skulle kunna tänkas sjunga den men vi tänkte aldrig att det var vi som skulle göra det. Sedan var det Tims familj som tyckte att låten borde släppas och efter att vi sjungit in demon tyckte skivbolaget låten var vår. Det var en sån speciell känsla att spela in den låten, det var jättefint.

Annons