Agnes Carlssons tårar inför hyllningskonserten

Agnes Carlsson

Ikväll visas hyllningskonserten En kväll för Marie Fredriksson på SVT.
Nu berättar Agnes Carlsson om den tuffa kampen bakom scenen.
– Det var tungt som satan, skriver artisten på Instagram.

Det var i Idol 2005 som vi fick lära känna Agnes Carlsson, 31. Efter att ha tagit hem vinsten i programmet fortsatte hon sin karriär med att släppa hitlåten Release me och när kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig fick Agnes den ärofyllda uppgiften att sjunga på bröllopet. 2013 fick vi återigen se henne i rutan, då i TV4:s Så mycket bättre.

Därefter blev det tyst från Agnes håll – tills hon i våras släppte Avicii-låten Tough love tillsammans med fästmannen Vincent Pontare, 39, som hon har varit tillsammans med sedan 2009.

I december hölls en hyllningskonsert för Tim ”Avicii” Bergling, som gick bort i april 2018. Agnes och Vincent var då på plats för att uppträda med duetten och fansen fick för ovanlighetens skull se paret stå på scen tillsammans.

Agnes Carlsson om sorgen

Ikväll får vi återigen se Agnes Carlsson sjunga och hylla en stjärna i artisthimlen. I En kväll för Marie Fredriksson har flera av landets främsta artister samlats för att fira Marie Fredrikssons fantastiska musikgärning. Marie gick bort i december efter en tids sjukdom.

SVT-tittarna kommer bland annat att få se Agnes framföra låten It must have been love, som är en av Roxettes mest kända låtar. Popduon bestod av Marie och Per Gessle, 61. I ett inlägg på Instagram berättar Agnes om känslorna inför konserten.

”Det här kommer att bli svårt och väldigt känslosamt. Jag hoppas att jag lyckas genomföra det. Livet är bara så orättvist och Marie, du lämnade oss för tidigt. Allt jag kan göra är att sjunga för dig och din vackra familj och minnas dig som den snälla, underbara person och otroliga artist du var”.

Avslöjar kampen bakom scenen

Nu har Agnes lagt upp ännu ett inlägg på Instagram där hon återigen pratar om den tuffa kampen. Texten har artisten skrivit ihop efter hyllningskonserten.

”Här är jag med dessa vackra kvinnor. Ett tufft framträdande för oss alla och här är vi efteråt. Tårar och sedan lättnad. Älskar dessa kvinnor, tack för att ni fanns med denna kväll, det var tungt som satan men skönt att vara omringad av er”, skriver Agnes Carlsson.

En kväll för Marie Fredriksson sänds klockan 21.00 på SVT.

FOTO: Björn Larsson Rosvall/TT, SVT