Agnes Carlsson om stora livsbeslutet – efter långa tystnaden

Agnes Carlsson har hållit sig från rampljuset sedan 2013, när hon medverkade i Så mycket bättre.
Men nu är hon tillbaka. Aviciis låt "Tough love" släppte hon tillsammans med fästmannen Vincent Pontare.
Nu berättar artisten i tv-programmet Skavlan om vad hon lärt sig under sin paus.
Slå på ljud

Folkkära artisten Agnes Carlsson, 31, uppmärksammades av svenska folket när hon var med i succéprogrammet Idol 2005, där hon faktiskt kammade hem hela balunsen. När hon fyra år senare släppte låten Release var det inte många som undgått Sveriges nya stjärnskott.

En tid senare fick hon och kollegan Björn Skifs, 72, äran att sjunga tillsammans på kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop.

När Agnes sedan fick chansen att delta i omtalade TV4-programmet Så mycket bättre år 2013, så tackade hon ja – och där glänste hon!

Men efter det har det inte varit mycket ljud från sångerskan, utan hon försvann helt från rampljuset. På flera år släppte hon varken några nya låtar, eller uppdaterade sina fans på Instagram.

Behovet av att känna frihet

Det var när Agnes i höstas släppte Aviciis låt Tough love som hon bröt tystnaden efter flera års tystnad. Den nya låten har spelats in med ingen mindre än hennes fästman Vincent Pontare, 39, som hon varit tillsammans med sedan 2009.

När Agnes kom tillbaka efter sin långa paus från rampljuset så berättade hon att anledningen var att hon hade ett behov av att känna frihet.

– Jag hade ett sånt jäkla behov av att bara känna den här friheten. En del av det var att kunna gå ut, klubba och inte bry sig om att man ska upp tidigt och sjunga dagen efter, har Agnes tidigare sagt i en intervju med P3.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Klangskålsmassage

När Agnes Carlsson var gäst i tv-programmet Skavlan avslöjade hon vad hon sysslat med och lärt sig under sin paus.

– Jag är en person som från början inte varit så spirituell, eller tyckt att det varit mycket flummigt, men också mycket som inte är det!, säger Agnes i programmet och skrattar.

Hon tar upp en tibetansk skål och förklarar att hon fick sin första gången var med om att det användes när hon var på en yoga-klass.

– Det är jättebra. Dels om man är som jag som inte mediterar så mycket, men ändå vill bli lugn. Kombinationen med vibrationen och ljudet gör att man väldigt snabbt går ner i ett lugn, berättar Agnes Carlsson.

Enligt Agnes används dessa tibetanska skålar dels för meditation men också klangskålsmassage. Detta är något som Agnes även utbildat sig till – klangskålsmassör.

FOTO: SVT

FOTO: SVT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!