Agnes Carlsson avslöjar: Därför försvann jag från rampljuset

Agnes Carlsson

Agnes Carlsson har släppt sju nya låtar efter flera års tystnad.
Nu berättar artisten varför hon valde att ta en paus från rampljuset.
– Jag hade ett sånt jäkla behov av att bara känna den här friheten, säger hon.
Slå på ljud

Artisten Agnes Carlsson, 31, blev känd för svenska folket efter sin medverkan i Idol 2005. Fyra år efter detta släppte hon hitlåten Release me och strax därefter fick vi se henne uppträda på kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop tillsammans med Björn Skifs, 72.

Agnes Carlsson har sedan dess medverkat i TV4:s Så mycket bättre men sedan 2012 har hon inte släppt några nya låtar och hennes sociala medier-konton har ekat tomma.

Tidigare i år bröt Agnes tystnaden när hon släppte Avicii-låten Tough love tillsammans med fästmannen Vincent Pontare, 38, som hon har varit tillsammans med sedan 2009. I samband med låtsläppet la artisten upp en bild på omslaget på Instagram tillsammans med texten:

”För alltid i våra hjärtan”.

Agnes Carlsson avslöjar anledningen till långa pausen

I veckan släppte Agnes Carlsson en EP med sju nya låtar. För P3 berättar artisten vad hon har gjort under det långa uppehållet från rampljuset.

– Jag hade ett sånt jäkla behov av att bara känna den här friheten. En del av det var att kunna gå ut, klubba och inte bry sig om att man ska upp tidigt och sjunga dagen efter, säger Agnes i en intervju med Musikguiden.

Agnes berättar vidare att klubbmusiken har en väldigt speciell plats i hennes hjärta.

– Jag tror väldigt mycket på att sorg och skit lagras i din kropp. Man kan gå till psykolog eller prata med vänner, men vissa grejer är som när man gråter att ah, där kom det ut. Samma tycker jag att det är med dans.

EP:n har Agnes Carlsson skapat genom ett tätt samarbete med Vincent Pontare och artisten Salem al Fakir, 38. I sociala medier hyllas hon för den nya musiken.

”Galet grymma låtar”, skriver en person i en kommentar på Agnes Instagram-konto.

”Alltså…. Wow… rösten, musiken”, hälsar en annan.

”Alltså … som vi saknar din röst!”, skriver artisten Sarah Dawn Finer, 38.

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!