LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Afro-Dite försvann efter vinsten i Melodifestivalen – så lever de idag

16 apr, 2021 
Afro-Dite
Afro-Dite bestod av de tre tjejerna Gladys del Pilar, Blossom Tainton Lindquist och Kayo Shekoni.
Efter succén i Melodifestivalen har de försvunnit från rampljuset och fortsatt sina karriärer på olika håll.
Annons
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedetBrand logo
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedet

Popgruppen Afro-Dite vann Melodifestivalen 2002 med låten Never let it go och plötsligt var de på allas läppar. Gruppen kom sedan på en åttondeplats i Eurovision song contest i Tallin.

Året när Afro-Dite vann var även samma år som Melodifestivalen införde fyra deltävlingar som var ute och turnerade i Sverige. Sedan dess har schlager-festivalen utvecklats ännu mer i form av Andra chansen och ”rösta med hjärtat”.

Afro-Dite bestod av Gladys del Pilar, 53, Blossom Tainton Lindquist, 58, och Kayo Shekoni, 56. Första gången de uppträdde i tv var på Cancergalan 2001. Christer Björkman fick då nys om gruppen och ville ha med tjejerna i Melodifestivalen.

– Jag och Blossom tänkte att det här är ju jättebra för oss, men Kayo tänkte att, vad tusan, det där är ju så tråkigt och mossigt, har Gladys del Pilar tidigare sagt i P1 Örebro.

Afro-Dites motgångar efter succéåret

Men sen hände det som inte fick hända. Direkt efter Mello-året uppstod ett bråk mellan dem och trion splittrades.

Annons

– Vi var fruktansvärt trötta på varandra efter vinnaråret, det är ingenting att sticka under stol med. Alla flippade ut, både medierna och allt det året. Vi behövde en rejäl paus, har Kayo berättat för Expressen.

Lyckligtvis varade inte bråket allt för länge. Hösten 2003 träffades de nämligen för ett samtal och efter det gjorde de comeback. Sedan dess har det varit många turer hit och dit och gruppen har återförenats för att splittras igen. Men idag har tjejerna en god relation till varandra.

Afro-Dite
Afro-Dite på Allsång på Skansen.

Det här gör Gladys Blossom och idag

Gladys del Pilar jobbar fortfarande med musik och showbusiness. På hennes Instagram kallar hon sig även för ”amatör-kock”. Sedan 2010 är hon gift med sin stora kärlek Christer Bergh, 52. Gladys har barnen David och Amanda från ett tidigare förhållande.

Annons

Blossom Tainton Lindquist har däremot sadlat om helt och jobbar nu som personlig tränare och yogainstruktör. I snart 30 år har hon haft kärleken Hans Lindquist vid sin sida. Paret har varit gifta sedan 2002, detta efter att de gift sig i smyg i Blidö kyrka i Roslagen.

Blossom hade sedan tidigare sönerna Kevin och Robin och tillsammans med Hans fick hon sonen Elliot. Blossom har även blivit farmor och i skrivande stund har hon fyra barnbarn som hon gärna tillbringar sin tid med. I vintras bar det av till Åre för härlig skidåkning med några av barnbarnen.

Kayo Shekonis liv efter Afro-Dite

Kayo Shekoni har också fortsatt stå i rampljuset. Hon har bland annat varit programledare för Fångarna på fortet och hon har givetvis haft stort engagemang i Afro-Dites alla spelningar under åren.

Men 2012 kom bakslaget när hon drabbades av livmoderhalscancer. Hon opererades och när man trodde att allt var bra så kom nästa bakslag – knölarna hade kommit tillbaka. Av den anledningen tvingades Jessika Folker hoppa in i hennes ställe så att Afro-Dite kunde uppträda i showen Motown.

Afro-Dite gör fortfarande spelningar tillsammans lite då och då. I julas bjöd de bland annat på julkonserter och de följer varandra på sociala medier.

FOTO: Maja Suslin/TT, Karin Törnblom/TT

Annons