LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Abba-Benny Andersson om sin krigardiet: "Går i alla fall inte upp i vikt"

27 okt, 2017 
AvOla Brising
I kvällen ”Skavlan” berättar Abba-legendaren Benny Andersson om sin annorlunda diet – ”The Warriors Diet”. – Det passar mig bra, säger han till programledaren Fredrik Skavlan.
Annons

I kvällens ”Skavlan” berättar musikern och ABBA-legendaren Benny Andersson, 70, att han sedan flera år tillbaka följer en extrem diet – “The Warriors diet”. Detta innebär att han varken äter frukost eller lunch, men däremot varje kväll trycker i sig hur mycket mat han vill.

– Det är fyra timmars fönster när man kan äta hur mycket man vill av vad som helst om man inte äter någonting under resten av dagen, förklarar Benny för programledaren Fredrik Skavlan, 51.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han fortsätter:

– Det passar mig bra. Jag går i alla fall inte upp i vikt.

Benny Andersson berättar om sin diet i SkavlanBrand logo
Benny Andersson berättar om sin diet i Skavlan

Tanken med dieten är att det är bra att utsätta kroppen för den stress det innebär att fasta större delen av dagen, att människan under flera tusen år utvecklades genom att de individer som utstod extrema temperaturer, svält och svåra livsförhållanden överlevde och förde sina gener vidare. Förespråkarna för dieten hävdat att vi härstammar alltså alla från förfäder som var anpassade till detta.

Annons

I det moderna samhället har jakten efter mat ersatts av köer i snabbköpet och ingen behöver längre gå hungrig. Eftersom stenåldersmänniskan ständigt utvecklades och blev starkare genom perioder av under- respektive övernäring bygger filosofin bakom dieten på att det är ett smart sätt att bygga muskler och komma i form. Detta eftersom kortvariga fasteperioder bland annat utlöser stressproteiner, vissa sorts enzymer och antiinflammatoriska molekyler vilka söker upp och förstör alla svag element i kroppen.

Programledaren Fredrik Skavlan undrar om inte Benny Andersson blir “väldigt aggressiv” av att gå utan mat under så många timmar.

– Nej, jag har inga blodsockerproblem faktiskt, svarar han.

Foto: SVT, IBL

Annons