LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Här dissar Lennart, 97 Christine Meltzer i programmet: "Inte bra"

30 okt, 2017 
AvOla Brising
När programledaren Christine Meltzer ska köra rally med rutinerade 97-åringe Lennart Ribring, i kvällens avsnitt av "Meltzer och döden", får hon panik. Men Lennart förstår ingenting och menar att han inte alls kört fort.
Annons

I kvällens ”Meltzer & döden” i Kanal 5 träffar Christine Meltzer, 42, bland annat Lennart Ribring, 97, som har kört och älskat Ford Mustangs bilar ända sedan de kom på 60-talet. De träffas på en rallybana där Lennart får köra en Mustang GT 500 från 1967.

– Jag hade Mustang även -67 och då var det fri fart så då var det roligare. Man kunde köra lite som man ville på vägarna. Körde man i 130 var det promenadkörning och nu är det toppfart, berättar Lennart för Christine.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han förklarar att vad han gillar med Mustangen är att han känner att han får ett tryck i ryggen när han gasar och drar på, något han inte får i vanliga bilar:

– Farten har sin tjusning. Det kan man inte komma ifrån. Idag är det ju fartbegränsningar. Jag kan inte alls köra likadant även om det kliar i fingrarna ibland.

När han och Christine ska sätta sig i bilen och Christine frågar om han tror att hon törs åka med, svarar Lennart:

Annons

– Jag vet inte hur modig du är.

Framför kameran dissar 97-åringen henne därefter indirekt genom att säga:

– Jag vet inte om jag vill ha en passagerare som skriker. Det är inte bra. Då får man inte köra som man vill.

Christine sätter på sig en hjälm innan de ger sig av, men Lennart vill inte ha hjälm. Då programledaren frågar hur man får på säkerhetsbältet svarar han:

– Äh. Behöver man ha det?

Han säger att han aldrig kör med hjälm eller bälte. Christine lyckas inte få på sig säkerhetsbältet och blir livrädd när Lennart gasar på och bilen accelererar.

– Nej, nej, nej Lennart! Jag vill inte. Jag vill inte. Jag hoppar av, skriker hon.

Efteråt, väl tillbaka i depån igen, berättar Lennart att han tyckte det var roligt att få köra en gammal Mustang även om det är rätt tydligt att han hellre skulle velat köra själv så att han fått köra snabbare och utan en massa gnäll.

– Rädd? Jag körde ju inge fort, säger han till Christine när de väl stannat bilen.

Foto: Kanal 5

Annons