Idol 2023 marknadsföring banner

90-talets största artister – det gör de idag

05 jul, 2019 
90-talsartister - det gör de idag
Da Buzz, Antique, Dilba... Då toppade de topplistorna i Europa. I dag är de (flesta) bortglömda.
Läs om 13 svenska artister som försvann – och se hur de ser ut numera.
✔︎”Kommer aldrig mer ställa mig på scenen” – nu bryter de löftet
✔︎ Bytte liv och gick under jorden.
✔︎ Drabbades av depression – megastjärna i Grekland idag!
✔︎ Drack och hade skulder på en kvarts miljon: ”Idag är jag programledare för Lyxfällan”
✔︎ Blev mångmiljonär på aktier och lever lyxliv.
Annons

Läs Hänts lista för att ta reda på artisternas som försvunnit bort från rampljuset öden..

Da Buzz bildades 1999 av Per Lidén och Pier Schmid och sångerskan Annika Thörnquist. Foto: TT

Da Buzz rider på 90-tals vågen och satsar återigen på bandet

Den Karlstad-bildade gruppen består numera av Per Lidén, 50, och Annika Thörnquist, 47, och låg bakom några av de största hitarna i början av 2000-talet, bland annat Alive och Do you really want me och nu snart tjugo år senare är det full rulle för duon igen.

Da Buzz ska nämligen spela på flera festivaler runt om i Norden hela sommaren och nu är det så pass att de till och med måste tacka nej till flertalet spelningar då sommarschemat redan är fullspäckat.

– Eller okej i vintras bokade jag en resa till Mallis nu i juni med familjen! Så det blir i alla fall två veckors härlig semester i sommar, säger Per Lidén till Hänt samtidigt som han klurar på om det egentligen var så smart eftersom att han inte hinner med alla förfrågningar just nu.

Annons

Annika och Per kommer även dyka upp på ”Vi som älskar 90-talet”-festivalen som turnerar runt i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Umeå i sommar.

Per förklarar att de nu passar på att rida på den här 90-talsvågen och lägger därför lite extra krut på just Da Buzz.

Och till Hänt avslöjar han att bandet inom kort kommer släppa en helt ny låt med titeln ”Touch my soul”.

Utöver Da Buzz pysslar de i vanliga fall med andra musikprojekt. Annika har goat ner sig i jazz och har nu ett jazzband och Per har ett eget bolag där han konsulterar och producerar material till musikartister!

På 90-tals festivalen i år kommer publiken få se en lite ”klubbigare” variant av Da Buzz.

– Vi har valt att låta oss influeras av lite mer internationella och tunga beats, säger Per Lidén till Hänt.

– Vi har blandat in ett lite mer internationellt sound i musiken. Publiken kommer få höra lite tyngre beats och tyngre produktioner, säger Per Lidén till Hänt.

Annons

När Hänt frågar Per vad Annika gör just nu, svarar han:

– Hon är säkert hemma på Söder i Stockholm och ute för att handla nya scenkläder!

 

◼️ ◼️ ◼️

Sångerskan Dilba Foto: TT

Dilba knegar på och vid sidan av skapar hon lite musik

Dilbahar ”Dilba” Demirbag, 47, var en av Sveriges mest framgångsrika artister i slutet av 90-talet och hennes debutalbum Dilba släpptes 1996 och singeln Im sorry belönades med en Grammis och med Rockbjörnen.

Sedan blev det lugnt vatten för artisten som ansåg det problematiskt när musikindustrin digitaliserades. I en intervju i P4 förra året förklarar hon att hon kände att det blev svårt att vara musikalisk och leva ut i en sån konkurrerande bransch.

2008 dök hon oväntat upp i tv-programmet Let’s dance och tre år senare, 2011, tävlade hon med låten Try again i Melodifestivalen. Den tidigare solostjärnan åkte tyvärr ut redan i första deltävlingen.

Annons

Numera arbetar hon som rekryteringsansvarig på ett konsultbolag med spetskompetens inom teknisk rekrytering och hon lägger stor vikt på att få en större mångfald inom branschen.

Och trots att hon för två år sedan sa till Expressen att hon inte ville plocka upp artisteriet igen – kommer hon nu uppträda på 90-tals festivalen i sommar!

I våras släppte hon sin version av Kate Bushs låt Running up that hill och mer musik väntas släppas senare i år.

Nu bor hon i Stockholm och i början på mars avslöjade hon på Facebook att hon är tillsammans med en Christian Fällberg.

Något som Jessica Folcker kommenterade på sociala medier med ett hjärta.

◼️ ◼️ ◼️

Foto: TT

Drömhus är glad över att hon ”chillat lite med barn”

Therese Grankvist, 42, var under 90-talet en av Sveriges största popstjärnor med klubbakten “Drömhus”.

Annons

I sommar är hon återigen aktuell under årets stora nostalgifest: ”Vi som älskar 90-talet”-festivalen.

Hennes succésaga började som körtjej bakom Dr Alban i slutet på 90-talet för Therese hade läst i tidningen Okej att det var så man skulle göra för att bli känd. Efter det föddes Drömhus och hits som Du och Jag, I mina drömmar och den oemotståndliga Vill ha dig nådde höga höjder på hela Skandinaviens topplistor.

I fyra år har hon kilat stadigt med Peter Johansson och förra sommaren berättade hon i en intervju med Hänt att det ännu är lite ovisst om de ska ha barn eller ej.

– Vi får se vad det blir. Man vet aldrig. Vi har tagit det väldigt lugnt och inte stressat fram en massa grejer bara för att man träffas så här sent i livet. Det är lätt att göra det och tänka att ”nu måste vi skaffa barn” om man inte har gjort det innan. Jag har ju inte gjort det, säger hon till Hänt och lägget till:

– Men jag är faktiskt glad att vi har chillat lite. Det är viktigt att lära känna varandra också. Veta vem man skaffar barn med.

Annons

I sommar kommer hon utöver 90tals-festivalen även uppträda på den nya festivalen ”Stockholm Rainbow Weekend”. En kärleksfestival som är helt gratis och äger rum i Kungsträdgården, Stockholm, i början på augusti.

– Jag kan knappt vänta tills jag står på scen på årets mest älskade gladaste fest!! Åh va jag längtar, hälsar Therese på sin officiella Instagram.

 

◼️ ◼️ ◼️

 

Foto: TT

Supermodellen Victoria Silvstedt blev miljonär på aktier och valutor

I sommar är Victoria Silvstedt, 44, en av artisterna på festivalen Vi som älskar 90-talet i Stockholm. Från början slog hon igenom stort och blev världskänd genom att som glamourmodell bli Playmate of the month i tidningen Playboy 1996.

Numera tycker superstjärnan att det är lite mer intressant att kolla in börsen varje morgon för att se var hon ska placera sina pengar snarare än att gå på catwalken.

Annons

Intresset för investeringar i aktier och valuta började för elva år sedan. Då hon i finanskrisen förlorade en stor summa pengar var hon tvungen att ta saken i egna händer och började därför investera i aktier och valutor.

Den första rejäla hackan Vickan tjänade var när hon tog alla sina Euro:s hon tjänat ihop när hon arbetat med tv i Frankrike och Italien och växlade in till dollars – och efter det var hon fast.

Och i en exklusiv intervju med Hänt berättar Victoria att det nu är dags för kvinnor att ta plats i affärsvärlden.

Victoria tipsar även om att satsa på företag som är nischade på just beauty (eftersom att det är just det hon själv gör just nu).

Är männen klara i affärsvärlden?

– Nej haha, men kvinnor blir starkare och nu är det vår tid, säger hon till Hänt.

Hon berättar även att hon är supertaggad inför sitt nästa besök i Sverige som är när hon kommer uppträda på 90-tals festivalen.

Victoria reser runt mycket och har många bostäder runt om i världen. Men hon är idag skriven i Monaco och det är där hon känner sig mest hemma.

Annons

Nu vill Victoria göra saker som känns rätt och kul. Som att hon till exempel är med och lanserar en dokumentärfilm om Dalai Lama – som kommer ut i september.

Vad händer mer i sommar?

– Det är mycket work, work, i sommar. Och sen kommer jag säkert hem i augusti för att äta lite crawfish, säger hon till Hänt.

 

◼️ ◼️ ◼️

 

Dj Mendez Foto: TT

Kandiderade till borgmästare, skilsmässa och årets HBTQ-vän!

Leopoldo Jorge Méndez Alcayaga ”DJ Mendez”, 43, genombrott kom med Razor tongue år 2000 och därefter följde succéer med låtarna Adrenaline och I’m coming home.

Numera känner vi igen honom som Mendez. Och han har inte legat på latsidan även om det är så att han inte skymtat i rutan eller radion just hemma i Sverige de senaste decenniet.

Annons

Under 2014 var den svenske stjärnan och hans familj med i dokusåpan ”Los Méndez” i Chile. Såpan skildrade hela familjen Méndez vardag och seriens beskrevs som en sydamerikans motsvarighet till The Osbournes!

I samband med kändisskapet i Chile passade Mendez på att kandidera till borgmästare i Valparaiso 2016 och han vann primärvalet genom att lova invånarna fler träd och gratis wi-fi. Men trots detta förnäma erbjudande nådde han inte hela vägen fram.

Så istället för att bli borgmästare valde han att göra comeback i Melodifestivalen – och i Sverige– 2018. Artisten blev dock brädad av Benjamin Ingrossos Dance you off.

Och i år var han aktuell i Let’s Dance – dock åkte han ut först av alla vilket hade mycket med att han kände sig frustrerad över den då pågående skilsmässan med hans ex-fru Marcela Duque.

– Jag kanske har förlorat kärleken i mitt liv, säger Mendez i en intervju i Aftonbladet.

Men trots skilsmässan har det här året inte bara kantats av sorger.

Annons

I våras blev nämligen Mendez utsedd till årets HBTQ-vän under QX-galan med motiveringen att han öppet visat stöd för sin son Leo som är homosexuell. Och Leo har blivit en viktig ikon för HBTQ-kampen i Chile.

I en prestationsfilm inför delfinalen i Mello hyllade han sonen Leo Junior, 21, som sin hjälte:

– Jag tycker inte ens det borde blivit en grej. Tyvärr blev det så i Chile, för där är ett annat sätt att tänka, men det börjar bli bättre tack vare den här lilla hjälten, Junior. Jag är så stolt över honom, säger han och lägger till:

– Han har balls, det krävs balls för att förändra. Vare sig det är i Chile eller någon annanstans i världen. Han gjorde det, i och med att han kom ut, så gjorde han så att andra kan komma ut och vara sig själva.

 

◼️ ◼️ ◼️

 

1998-12-30 Foto: TT

Det går bra för Alban ”Dr Alban” Nwapa

I början av 1990-talet tog Alban Nwapa, 61, världen med storm. Hello Afrika, Sing Hallelujah, It´s my life och No Coke ekade över hela världen. Under storhetstiden sålde han så många som 14 miljoner skivor.

Annons

När han under förra året fyllde 60 flög han in ett gäng kändisar till sitt påkostade kalas i Dubai i Förenade Arabemiraten. De inbjudna var bland annat Ingemar Stenmark, Jessica Folcker, Annika Duckmark, Anki Bagger och Tomas Brolin.

Även om det är fyra år kvar till pension är Alban fortfarande igång. Han uppträder hela tiden och sjunger sina gamla hits It’s my life och Sing Hallelujah och så tränar han regelbundet med sin gamle vän D-Flex, 51.

– Jag tränar nio månader om året med D-Flex som personlig tränare, det har jag gjort i många år, men jag har alltid uppehåll i juni, juli och augusti. Då vill jag ta det lugnt, Men nu är det dags att börja igen, berättade Alban till Hänt under en intervju 2017.

I sommar kommer han dock inte ta det lugnt i juli då han kommer köra minst tre gig i Polen och kommer medverka under hela 90-tals-festivalens turné i Sverige.

Och notera att han redan under våren redan har rivit av ett par gig bland annat i Tyskland, Paris, Rumänien, Tjeckien och Peru!

Annons

I en intervju med SvD från 2014 berättar Alban att han ofta får frågan ”Vad gör du nu för tiden?”, ofta i samma melodi som Thomas Ledins låt med samma titel, när han är hemma i Sverige.

– Jag gör stora tv-program i Ryssland, Frankrike, Norge och ligger på de tysta och österrikiska listorna med en ny version av It’s my life. Jag jobbar i Dubai, Libanon och Egypten, förklarar han för Svd.

När han befinner sig hemma i Sverige är det oftast i sin lägenhet på 258 kvadratmeter på Östermalm tillsammans med kärleken Katrine Hermansson, 45.

 

◼️ ◼️ ◼️

 

Foto: Facebook

Melodie MC lovade att aldrig äntra scenen igen – nu bryter de löftet

Melodie MC är artistnamnet för rapparen Kent Lövgren, 49, från Sundsvall. Som rappare blev Kent Lövgren ansiktet utåt i bandet men man får inte glömma producenten Erik Svensson ”Statikk” som höll sig lite i bakgrunden när det begav sig under 1993.

Annons

Melodie MC:s förstasingeln “Feel Your Body” var tryckt i 500 exemplar och bandet delade ut 100 av dessa till dj:s och en vecka senare hamnade låten på dj-danslistans femte plats!

Efter bråk med musikbolaget 1998 upplöstes Melodie MC och Kent Lövgren lämnade musikbranschen helt. Då passade han på att ta magistern i media och kommunikationskunskap och blev byråchef på en reklambyrå istället.

Och för sex år berättade Kent i en intervju med Göteborgs Posten att en musikmässig comeback absolut inte var på kartan!

Men nu idag har Kent och Erik bestämt sig för att ge musiken ännu en chans! Första steget är att återigen beträda scenen på festivalen ”Vi som älskar 90-talet” och efter sommaren har de planerat en turné i Europa.

20 ”something” år sedan sist på scen, men nu i sommar händer det. Jag och Erik ställer oss åter igen på scenen”, skriver Kent på sin Facebook-sida när han delar nyheten om deras comeback.

Killarna idag. Foto: Facebook

◼️ ◼️ ◼️

 

Gruppen bildades 1994 och hette först Joyspeed det var först 1997 som de lanserade gruppen med namnet Aqua. Foto: TT

Aqua splittrades 2001 men nu kör de igen!

Under 90-talet var de ett av världens största popband. Men 2001 fick bandets succé ett abrupt slut – bandet gick skilda vägar. De slog igenom i mitten av 90-talet med superhits som ”Barbie girl”, ”Dr Jones” och ”Roses are red”.

Annons

– Hade vi fortsatt hade vi dödat varandra. Att ta ett steg tillbaka och låta Aqua försvinna en tid var ett väldigt bra beslut. Att nu spela ibland är som att öppna en present och det gör det kul att vara runt varandra, säger Søren Rasted till Aftonbladet.

Numera är de en trio med Søren Rasted, 50, René Dif, 51, och Lene Grawford Nystrøm, 45, då Claus Norreen, 49, valde att hoppa av Aqua för två år sedan.

Det var under förra året som de dök upp i rampljuset igen när klev upp på scenen igen under ”Vi som älskar 90-talet”-festivalen – och nu kommer de köra i år igen!

Så det bli tre efterlängtade Sverigespelningar och det står klart att de gästar samtliga upplagor av hårt satsande nostalgifesten.

– Det enda vi fokuserar på just nu är att ha kul och göra det vi är bäst på. Det här gör vi för att vi älskar det och det är första gången på tio år som vi bara fokuserar på att spela, istället för att göra allt annat, säger sångerskan Lene Grawford Nystrøm till Aftonbladet.

Numera ser vi att bandet ofta poserar tillsammans på sociala medier!

◼️ ◼️ ◼️

 

Helena var bara 17 och Nikos 20 när de tog världen med storm.  Foto: TT

Antique-stjärnan drabbades av depression nu är hon stor tv-stjärna i Grekland!

Helena Paparizou, 37, och Nikos Panagiotidis, 41, bildade bandet Antique som var verksamma åren 1999-2003. Helena och Nikos var barndomsvänner från Göteborg. Bandets särdrag var att de kombinerade grekisk popmusik med nordiska beats och disco. Med låten Opa Opa och Die for you gjorde de succé världen över.

Annons

2001 var de med i Eurovision och slutade upp på en tredje plats. Tre år senare släppte Antique ett samlingsalbum med deras bästa låtar och efter det upplöstes bandet.

– Vi beslutade att lägga ner. Helena ville göra solokarriär, berättar Nikos Panagiotidis i en intervju till Expressen och förtydligar att det inte finns någon bitterhet mellan de gamla barndomsvännerna. Nikos valde att satsa på familjelivet, la ner musiken och 2011 började han arbeta på Volvo i Hisingen.

2008 drabbades Helena Paparizous pappa av en hjärtattack. Sorgen efter hans plötsliga bortgång gjorde att hon hamnade i en djup depression. Hon fortsatte trots det att jobba med sin artistkarriär i Grekland men efter ett tag drabbades hon av både struma och torgskräck.

Då beslutade hennes mamma att  hon skulle hem till Partille igen för att börja gå i terapi. Något som gjorde situationen bättre. Sedan dess har hon kämpat sig uppåt, steg för steg och hela tiden med stöd av familjen som alla bor i Partille.

Annons

Under 2014 tävlade hon med låten “Survivor” i Melodifestivalen. Sedan 2016 har sångerskan blivit en stor tv-stjärna i Grekland och har fram tills idag har hon varit en av röstcoacherna i den grekiska versionen av programmet The voice. Programmet går ut på att man ska utse vem av de tävlande som har den bästa rösten.

I första delen får deltagaren göra en inspelning som fyra sångcoacher får lyssna på. Varje coach väljer sina favoriter som bildar ett lag. Därefter tävlar lagen mot varandra – och i år vann Helenas lag!

Nu i sommar kommer både Helena och Nikos återigen uppträda tillsammans på 90-tals festivalen:

– Vi ses i sommar i Göteborg, säger Nikos på Instagram

– Vi älskar 90-talet, fyller Helena i.

 

◼️ ◼️ ◼️

 

Hans artistnamn kommer från bilen “Jaguar E-type”. Foto: TT

Martin ”E-type” Eriksson – har precis öppnat piratkrog i Gamla Stan i Stockholm

Martin Eriksson, 53, har under artistnamnet ”E-type” levererat hits såsom This is the way, Here I go again och Angels crying. Musik är dock inte allt i Martins liv. Han roas av affärsverksamheter och äger vikingakrogarna Aifur och Lasse i Gatan i Gamla stan i Stockholm.

Annons

Den senare slog upp portarna i slutet på april i år och precis som vikingakrogen Aifur har den nyöppnade krogen Lasse i Gatan också ett tydligt tema: livet ombord på Kung Karls XII:s kaparskepp.

–  Jag vill levandegöra vår svenska historia med underhållning, god mat och dryck. Det här blir ett helt nytt kapitel, en tid som ingen annan fångat upp. Här bjuder vi in till det spännande livet ombord på kaparskeppen och det är just Lasse i Gatans liv vi vill berätta, säger E-type i ett pressmeddelande.

Häromåret tvingades han dock lägga ner två andra krogar. En på Dalarö och en på Fjäderholmarna. Förlusten: 1,4 miljoner kronor.

– Det var för svårt. Man var tvungen att hänga där hela tiden och jag har inte riktigt tid med det, förklarade Martin för Expressen.

Förutom att han lägger stor tid på sina krogar turnerar han hej vilt och började sin turnésommar i Norge i början på juni och i sommar kommer han till Umeå när ”Vi som älskar 90-talet” stannar till där.

E-type på invigningen av Lasse i Gatan. Foto: TT

◼️ ◼️ ◼️

 

Peter Thelenuis är den enda kvarvarande bandmedlemmen. Foto: Sydsvenskan

Basic Elements nya bandmedlem är Linda Thelenius (fd Rosling)

Det Malmö-grundade bandet Basic Element bestod ursprungligen av Peter Thelenius, 45, Casar Zamini och sångerskan Zetma Prenbo.

Annons

Men det var 27 år sedan..

Idag har Casar och Zetma sedan länge hoppat av och de nya bandmedlemmarna är inga andra är Jonas Wesslander, 43, och Linda Thelenius (fd Rosling), 45!

Under 90-talet hade Basic Element hits med låtar som Promise man och The ride. I Ryssland, Polen och Finland är bandmedlemmarna än i dag superstjärnor.

Och hur mår Basic Element idag?

– Utmärkt. Vi kör på som förr. Det blev ett litet break runt 2000–2002, men sedan dess har vi spelat mycket i Ryssland, Polen och Finland. Vi är i Finland nästan varje helg nu för där har de en stor 90-talsrevival som gör att vi spelar på arenor för 10 000 personer, berättade Peter Thelenius till Sydsvenskan för ett par år sedan.

Jonas och Peter har varit basen för bandet sedan 1998 och nu är alltså Peters fru Linda Thelenius, som gjorde sig känd som dokusåpastjärna i början av 2000-talet, med och kör tjejsången.

– De skulle spela på Pride-festivalen 2015, då sa Peter ”fan Linda, ska inte du gå upp och gästa? Du är en gayikon, det hade varit coolt att överraska publiken!”. Jag gillar att kasta mig ut i saker, så jag testade. Jag gjorde det en gång, sen fick jag mersmak, säger Linda Thelenius till Expressen inför förra årets upplaga av festivalen ”Vi som älskar 90-talet”.

Annons

Jonas Wesslander är idag förlovad med ”Ensam mamma söker”-profilen My Martens, 31, och för Mys del som levt många år som singel kändes det underbart att träffa rätt man.

– Jonas får mig att le, skratta och må riktigt bra. Han har fått mig att känna på ett sätt jag knappt trodde var möjligt, skriver My på sin blogg.

 

Idag vimlar paren ofta runt på event. Peter och Linda Thelenius. My Martens och Jonas Wesslander. Foto: TT

◼️ ◼️ ◼️

 

1990-talsbandet Look Twice med Imre och Patrik. Foto: TV3, Patrik Wincent, Youtube

Look Twice- medlemmen hamnade på botten och nu är han terapeut!

Look Twice startades i början av 90-talet av Imre Öze och Patrik ”Vinny” Wincent, 44. När hitlåten Move That Body slog igenom så rullade en megaturné igång. Bandet hade över 900 spelningar och besökte 49 länder och Look Twice var en av de mest ledande euroakterna på 90-talet.

Annons

– Vi låg etta i Sverige 1994, petade ner Nordmans ”Vandraren” den sommaren, släpptes i 39 länder, Japan och allt. Det var samma tid som Pandora och Dr Alban. Vi turnerade med dom och levde flashigt, berättar Patrik för Hänt.

Patrik ”Vinny” Wincent turnerade runt världen på 90-talet, sålde skivor och levde det goda livet. Men när artistkarriären började svalna av gick det åt pipsvängen för Patrik.

– Jag blev fråntagen min identitet och hade en katastrofal ekonomi med skulder på en kvarts miljon, säger Patrik i programmet Lyxfällan på TV3 som han nu är programledare för.

Till Hänt berättade han även att det ledde till ett alkoholmissbruk som nådde sin botten den 28 februari 2004:

– Det var inte den värsta fyllan, bara att jag hade en sex timmars minneslucka, vaknade upp någonstans på Östermalm och hade en massa människor runt mig som jag inte hade någon aning om vilka det var.

Efter det började han gå på AA-möten och påbörjade 12-stegsprogrammet – och har nu inte druckit en droppe på 15 år. Nu har han gått i terapi och utbildat sig till missbruks- och beroendeterapeut och förra året debuterade han som programledare för Lyxfällan och gav även ut sin fjärde bok.

Den 20 juli kommer Look Twice spela på Pixlapiren under 90-talsfestivalen!

 

La Cream, Tess Mattisson, uppträder på Rockoff festivalen i Mariehamn Åland 1999. Foto: TT

La Cream: ”På 90-talet var det bara att tuta och köra”

La Cream grundades 1997 och bestod av sångerskan Tess Mattisson och producenterna var Freddie Stjerna och Ari Lethonen. Och när Tess ville satsa på sin solokarriär tidigt 2000-tal splittrades dessvärre euordance-gruppen.

Annons

Men gruppen hade ett par goa år och med hits som Château d’Amour (1997) och You (1998) som sålde guld i både Sverige och Norge och i samband med det åkte bandet ut på en stor klubbturné och över 160 shower gjordes i Skandinavien.

Idag arbetar Tess som chef på marknadsavdelningen för en stor hotellkedja i London!

Men hon har inte lagt ner musiken utan kör lite gig här och där. Nu senast i februari var hon i Åre och uppträdde med NRJ after ski med bland annat Dr. Alban. Och nu i sommar kommer både Dr. Alban och Tess ”La Cream” Mattisson uppträda på ”Vi som älskar 90-talet”-festivalen.

Vad var det som var så bra med 1990-talet egentligen?

– För mig var det verkligen opretentiöst och inte så svårt. Det var bara att ”tuta och köra”. Det hände också otroligt mycket – jag började som dansare på krogen och jobbade med Dr Alban och Rob’n’Raz, bland annat. Jag gjorde först och tänkte sedan, det var inte så noga uträknat, svarar hon under en intervju med Malmö Lokaltidning 2012.

Annons

Hon berättar även att hon tror att musik precis som med mode – går i cykler – och att 90-talets musik just nu väcker mycket känslor och återskapar en hel del minnen.

– Folk som nu kanske är trebarnsföräldrar gjorde en tidsresa 15 år tillbaka i tiden, säger hon inför hennes uppträdande på 90-tals festivalen för ett par år sedan.

Förra våren uppträde Tess Mattisson “La Cream” på festival i Bergen, Norge. Foto: Stella Picture

 

◼️ ◼️ ◼️

Annons