LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

9 tecken på att din vän är i en sund relation

20 maj, 2017 
Lina Linnros
Har din kompis skaffat tjej eller kille? Antagligen kommer er vänskapsrelation att påverkas, men hur vet man vad som är okej eller inte? Här är tecknen som tyder på ett sunt förhållande.
Annons

 

Att ens vänner träffar en ny partner kan vara både kul och jobbigt. Vi känner alla igen känslan av att tycka att ens polare träffat HELT fel person, men hur tar man egentligen upp det? Och är alla “varningstecken” verkligen riktiga problem? Det är alltid klokt att tänka sig för innan man konfronterar en vän om hens relation, kanske kan det vara värt att överväga om den egentligen är bra, även om det inte verkar så. Gör både dig själv och dina vänner en tjänst och checka av listan nedan innan du lägger dig i.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Här är 9 tecken på att din kompis har en sund relation till sin partner:

1. Din vän är sig själv – eller bättre

Att en ny partner har kommit in i bilden har inte ändrat din väns personlighet och om det har gjort det så är din vän bara lyckligare, mer självsäker och helt enkelt en bättre version av sig själv tack vare sin nyfunna kärlek. En osund relation kan å sin sida påverka självförtroendet negativt eller försämra personens attityd.

Annons

2. Du har träffat din kompis partner

Du har fått träffa din kompis partner och även om alla inte alltid kan gilla varandra så kommer ni åtminstone överens. När ni träffas alla tre kan du vara avslappnad i deras sällskap.

3. Du märker att de litar på varandra

När ni går ut och tar en öl så blir din vän inte nerringd av sin partner som är orolig för att hen kanske är otrogen på krogen. Det märks att de litar på varandra och att de inte försöker kontrollera eller ändra på varandra.

4. Du träffar fortfarande din kompis

Visst, när din kompis är nykär i sin partner så kanske ni träffas lite mindre. Ifall ni hängt med varandra varje kväll när ni båda var singlar får du även vara beredd på en hel del konkurrens framöver, men en kompis som är i ett sunt förhållande har fortfarande tid för sina vänner.

Annons

5. Din vän ventilerar, men klagar inte

När ni snackar relationer så är det naturligt att ventilera tankar som inte alltid är positiva. Det finns dock en tydlig skillnad på att ventilera sina tankar och att konstant klaga över sin partner. Om din kompis ofta berättar om problem eller har långvariga bråk med sin partner kan det vara ett tecken på ett osunt förhållande.

6. De har respekt för varandra

Som kompis känner du inte att din position är hotad, eftersom din väns partner respekterar sin andra hälfts relationer utanför förhållandet. Er vänskap är den samma, men din kompis delar inte med sig av sin partners privata hemligheter till dig och vice versa – helt enkelt av respekt.

7. De är egna individer

Även om de är ett par så är de fortfarande individer som tar ansvar för sig själva. Din kompis behöver inte uppvakta sin partner jämt och även om de i många fall fungerar ihop som ett team så är de fortfarande två individer med egna åsikter och viljor.

Annons

8. De är kärleksfulla mot varandra – utan att bli jobbiga

Okej, i början av förhållandet kanske det är väldigt mycket gulligull, pussar och du har lust att säga: ”get a room” mer än en gång om dagen. Men när de väl är ett stabilt par ska inte all kärlek mellan dem försvinna i offentliga sammanhang. Beröring, blickar och någon kyss då och då är tecken på ett sunt, kärleksfullt förhållande.

9. De stöttar varandra (och skryter ibland)

Din kompis gläds åt sin partners framgång och de stöttar varandra utan att bli avundsjuka eller känna sig hotade av den andras framgång. De trycker inte heller ner varandra med gliringar vid middagsbjudningen, utan lyfter istället gärna upp sin partners framgångar när de diskuterar med vänner och bekanta.

Foto: Giphy

Av: Nanna von Knorring

Annons