9 kändisar som har dödat en annan människa

En mördade sin fru, en annan körde på en nioåring. Här är 9 kändisar som tagit en annan människas liv.

Att det finns kändisar som inte lyckas hålla sig inom lagens långa arm visste vi redan. Men det finns olika skalor av brott. Och att döda någon är det allra värsta. Här är nio stjärnor som tagit en annan människas liv.

Matthew Broderick

Foto: All Over

Foto: All Over Press

1987, när “Cable Guy”-aktören Matthew Broderick körde bil på Irland, var han inblandad i en fruktansvärd olycka. I krocken med en annan bil avled den 28-åriga föraren och hennes mor. Han själv fick böter på ynka 175 dollar.

Michael Jace

Foto: All Over

Foto: All Over Press

I slutet av maj i år kallades polisen till “The Shield”-stjärnan Michael Jaces hem efter ett larmsamtal om oroligheter i hushållet. Väl där hittades hustrun Alice död. Skådisen erkände och dömdes senare för mordet.

Amy Locane

Foto: All Over

Foto: All Over Press

2010 dömdes “Melrose Place”-stjärnan Amy Locane för mord efter att ha kört på en 60 år gammal kvinna. Aktrisen var kraftigt berusad när hon körde bilen och dömdes 2013 till 3 års fängelse. I juni 2015 kan hon friges.

Lane Garrison

Foto: All Over

Foto: All Over Press

“Prison Break”-skådisen Lane Garrison dömdes 2007 för dråp efter att ha kört bil rattfull och sedan orsakat en olycka med dödlig utgång. Offret, Vahagn Setian, var bara 17 år gammal. Garrison fick 40 månaders fängelse, men släpptes tidigare på grund av gott uppförande.

Brandy Norwood

VH1 Divas 2012

Foto: All Over Press

Under bilfärden i Los Angeles 2006 märkte inte sångerskan Brandy Norwood att bilen framför henne hade saktat ner farten. Hon försökte bromsa i sista sekund –  men misslyckades. Föraren i den andra bilen avled. Artisten nådde förlikning med offrets familj och slapp därmed rättegång.

Duane Chapman

Foto: All Over

Foto: All Over Press

Amerikanska realitystjärnan Duane Chapman dömdes för mord på sin knarkkontakt 1976. Han satt i en bil utanför langarens hus och väntade på sin vän, men kompisen hamnade i ett bråk med mannen och sköt honom. Eftersom han var närvarande på brottsplatsen bedömdes han (enligt rättsystemet på 1970-talet), likvärdigt skyldig. Chapman dömdes till 5 års fängelse, men släpptes efter 19 månader.

Phil Spector

Foto: All Over

Foto: Stella Pictures

Efter en komplicerad rättegång som fick tas om dömdes slutligen musikproducenten Phil Spector för mord år 2009. Han fick mellan 19 års fängelse och livstid för mord av andra graden på skådespelerskan Lana Clarkson.

Rebecca Gayheart

Disney Junior Live on Tour, Pirate and Princess Adventures, Hollywood, Los Angles, America - 29 Sep 2013

Foto: All Over Press

2001 befanns skådespelerskan Rebecca Gayheart skyldig för vållande till annans död då hennes bil kolliderade med en nio år gammal pojke som avled av skadorna. Hon fick tre års skyddstillsyn och böter på 2800 dollar.

Phill Lewis

The Suite On Deck in-store appearance

Foto: Stella Pictures

1991 krockade “Scrubs”-stjärnan Phill Lewis bil med ett annat fordon som kördes av den 21-åriga Isabel Duarte. Hon avled av skadorna. Lewis dömdes till 5 års fängelse för vållande till annans död och rattfylleri. Dock släpptes han redan efter ett år.

Läs mer: 

Världens värsta fotobomber – här är kändisarna som inte kan låta bli att spexa

New York Times filmade 18 skådespelare som inte kände varandra och bad dem kyssas

Hollywoods 25 snålaste stjärnor – kan du gissa vilka de är?

SENASTE NYTT!