LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

6 anledningar till varför vi avgudar Sverrir Gudnason

29 mar, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
På senare år har Guldbaggevinnaren Sverrir Gudnason tagit Sverige med storm. Hänt har inte bara noterat detta – vi håller självklart med. Nu har vi listat varför islänningen är landets hetaste skådis.
Annons

1. Ursprunget

Sverrir Gudnason på galapremiär. Foto: Stella
Sverrir Gudnason på galapremiär. Foto: Stella Pictures

Ömänniskor växer ofta upp med känslan av att vara säregna. Tänk bara på artisten Björk. Om så är fallet med isländska skådisen Sverrir Gudnason, 36, låter vi vara osagt, även om vi tror oss veta att han vet att han är sjukt speciell. Men okej visst, ska man vara noga så föddes Sverrir i skånska Lund.

Barndomen tillbringades däremot i Reykjavik där föräldrarna har sitt ursprung. När han var tolv år gammal återvände familjen tillbaka till Sverige – och resten är historia. Det tackar vi för!

Annons

2. En överraskningarnas man

...Sverrir, egentligen? Foto: IBL
Vad gör Sverrir, egentligen? Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Alltså, när han plötsligt reste sig upp på Guldbaggegalan 2015 och började spexa, dansa och sjunga på scen. Eh. Ingen annan än Sverrir hade kunnat komma undan med det där. Ingen. Annan.

3. Döttrarna

Så här såg det ut på tv på när Salka och Sísí höll tal till pappa Sverrir.
Så här såg det ut på tv på när Salka och Sísí höll tal till pappa.

Inte ett öga var torrt när Sverrirs två charmiga äldsta döttrar Salka, 10, och Sísí, 9, höll ett gulligt tal till sin pappa inför nomineringen till Bästa manliga biroll på Guldbaggegalan 2015.

Annons

Nu vann han inte för gestaltningen av karaktären Leo Morgan i “Gentlemen”. Däremot knep Sverrir priset för Bästa manliga huvudroll som Kristian i “Flugparken”.

– Jag känner för att skrika. Det här var lite oväntat. Jag vill tacka alla jag känner, hela världen!, sa han euforiskt i tacktalet.

Sverrirs andra Guldbagge! Foto: All Over

4. Svärfar Magnus Uggla

Magnus Uggla är morfar till Salka och Sísí. Foto: Stella

Inte många kan säga att de har haft Magnus Uggla, 60, som svärfar. Det gäller inte Sverrir. Exflickvännen tillika döttrarna Salka och Sísís mamma heter nämligen Emelie Uggla, 35, och är dotter till artisten. Det, ni.

Annons

5. Talangen

Kortklipp och proper i "Monica Z". Foto: IBL
Kortklipp och proper i “Monica Z”. Foto: IBL

Vi har sett Sverrir som kontrabasisten Sture Åkerberg i “Monica Z” (2013), psykiskt labile Leo Morgan i “Gentlemen” (2014) och mystiske läraren Max Rosenqvist (2015) i “Cirkeln”. För att bara nämna några av den senare tidens filmkaraktärer. Han kan helt enkelt spela ALLT.

6. Sist men inte minst – han är singel!

Efter flickvännerna Emelie Uggla och aktrisen Josefin Ljungman, 33, som Sverrir har dottern Blanka, 2, med, har han inte haft någon ny officiell kärlek.

Annons
2011 var Sverrir Gudnason och Josefin Ljungman ett par. Tillsammans har de dottern Blanka. Foto: All Over

När skådisen inte har barnen varannan vecka vet vi att han gillar att gå på lokal med vännerna. Senast vi såg Sverrir svira i natten var på nyöppnade Verket som tillhör Huset Under Bron på Södermalm i Stockholm. Så Sverrirlovers, vad väntar ni på? Ut och ragga på den gud(n)abegåvade godingen!

Annons