TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

5 saker du vill veta om skådespelaren Linus Wahlgren

20 mar, 2020 
5 saker du vill veta om skådespelaren Linus Wahlgren
Linus Wahlgren har synts till i teateruppsättningar, filmer och tv-serier.
Ibland får tittarna även se honom dyka upp i realityshowen Wahlgrens värld på Kanal 5.
Men vem är egentligen Linus, och har du koll på hur lång han är?
Här är fem saker du vill ha koll på om Linus Wahlgren.
Annons
5 saker du vill veta om skådespelaren Linus WahlgrenBrand logo
5 saker du vill veta om skådespelaren Linus Wahlgren

Realityserien Wahlgrens värld på Kanal 5 går som på räls och är nu inne på sin sjunde säsong. De två personer som står för huvudunderhållningen i programmet är Pernilla Wahlgren, 52, och Bianca Ingrosso, 25.

Men i serien syns de flesta Ingrosso/Wahlgren-klanen till i tv-rutan. Tittarna får bland annat följa Pernilla Wahlgrens föräldrar Christina Schollin, 82, och Hans Wahlgren, 82, samt Pernillas söner Oliver Wahlgren-Ingrosso, 30, Benjamin Ingrosso, 22, samt Theo Wahlgren, 12.

Två andra släktingar som också syns till, dock lite mindre än de andra är Pernillas bröder Niclas Wahlgren, 54, och Linus Wahlgren, 43.

Vem är egentligen Linus Wahlgren? Hänt svarar.

Linus Wahlgren
FOTO: Eero Hannukainen/TT

Hur lång är Linus Wahlgren och var är han född?

Ja, att Linus är en av Wahlgrens-klanen är ju ingen hemlighet. Han föddes 10 september år 1976 i Gustavsberg i Värmdö kommun, Stockholm. Nu är skådespelaren och musikalartisten 43 år gammal.

Annons

Något som är lite av en snackis kring Linus Wahlgren är hans längd. Det är många som undrar över just det och självklart ger Hänt det enkla svaret. Linus är 178 centimeter lång.

Linus Wahlgrens skådespelarkarriär började tidigt

Teaterkarriären drog igång tidigt för Linus. En av de första rollerna han axla var som Skorpan i en teaterversion av Bröderna Lejonhjärta. Vem som spelade storebror Jonathan? Jo, ingen mindre än Linus bror Niclas Wahlgren.

Men detta är inte den enda teateruppsättningen i Linus bagage. Han har medverkat i stora uppsättningar som Lovestory, Stars, Grease och Rent.

Det är inte heller enda gången som Linus spelat med någon från familjen. I musikalen Hujeda mej vá många sånger medverkade Linus år 2008 med kända personer som Ola Forssmed och Hanna Hedlund. Men han spelade även mot blodsband då både Benjamin och Bianca Ingrosso medverkade i musikalen.

Linus Wahlgrens tidigare relation med Jessica Wahlgren

Linus var tidigare gift med Jessica Wahlgren, 45, men år 2012 valde de att gå skilda vägar efter tio år tillsammans.

Annons

De kämpade länge för att få äktenskapet att fungera och gjorde helt enkelt sitt bästa. De har idag en bra relation till varandra och delad vårdad om deras gemensamma barn Linn, 15, och Colin, 10.

Något som han tidigare berättat är att skilsmässan var en riktigt tuff tid för dem.

– Ingen separation är kul, det är klart att vi tjafsade, bråkade och sa mycket dumma grejer. Jag ska inte sitta och säga att det var enkelt, har Linus nyligen berättat för Expressen.

Långintervju med Bianca Ingrosso och Pernilla WahlgrenBrand logo
Långintervju med Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren

Flertal roller i bagaget

Men var har tittarna sett Linus förut i teateruppsättningar? Lite varstans faktiskt. Linus har jobbat som både skådespelare och röstskådespelare på film, så tittarna kan höra och se honom i flera sammanhang.

Några filmer som han röstskådespelat i är exempelvis barnfilmerna om busfröet Dennis, Pokémon och The Lego Movie.

I Rederiet däremot har han synts till i hela 85 avsnitt under 1990-talet. En annan tv-serie som Linus skådespelat i är största snackisen tv-serien Solsidan 2010, där han fick synas i två avsnitt.

Filmrollerna går inte heller av för hacker för Linus del. Han har medverkat i filmer som Hundtricket, Mongolpiparen och Göta kanal 2 – kanalkampen.

Linus Wahlgrens singelskiva

Något som kanske inte så många har koll på är att Linus spelat in och släppt en singelskiva. Det var år 1985 som han sjöng låten med titeln Jag är en astronaut. Detta var dock ingen egenskriven låt, utan en cover på Ricki Wildes sång I am an astronaut från 1972.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

Annons