TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

5 saker du vill veta om Mark Isitt – programledaren i Grand designs Sverige

07 dec, 2020 
Grand designs Sverige Mark Isitt
Mark Isitt är programledare för TV4:s Grand designs Sverige.
Men vem är han egentligen och varför blev det just han?
Annons
Grand Designs Sverige – Se klippet härBrand logo
Grand Designs Sverige – Se klippet här

Mark Isitt gör succé som programledare för TV4:s nya satsning Grand designs Sverige 2020. Men vem är han egentligen och hur kommer det sig att just han blev programledare?

Hur gammal är Mark Isitt och var bor han?

Mark Isitt föddes den 22 mars år 1966 och är idag 54 år gammal. Han bor tillsammans med sin fru Stine Isitt, 49, och även sönerna Buster och Scott är skrivna på samma adress i Enskede, Stockholm.

Mark har även två mellannamn, John David. Men tilltalsnamnet är alltså Mark.

Vad heter Mark Isitt på Instagram?

Sedan Mark skaffade sig ett konto på Instagram har han postat över 600 inlägg. Man kan säga att han ändå är helt okej aktiv på de sociala plattformen. Där heter han mark_isitt och har över 3 000 följare.

Han delar med sig av mycket arbete men också en del privat. I sin bio beskriver han sig själv med orden: ”Arkitekturkritiker på Göteborgs-Posten och programledare för Stadsinspektionen i P1 och Grand Designs på TV4.”

Mark Isitt, programledare Grand designs Sverige
Mark Isitt.

Vad jobbar Mark med?

Mark är en svensk-brittisk arkitekturkritiker, journalist och författare. Han är bland annat verksam på Göteborgs-Posten med journalistiken.

Annons

Programledarjobbet för tv-programmet Grand designs Sverige är inte Marks första programledarjobb, han har även axlat rollen att leda Stadsinspektionen i Sveriges Radio P1. Det programmet handlar om att Mark besöker olika svenska städer och diskuterar arkitektur och stadsplanering.

Hur ser Mark Isitts familj ut?

Mark är gift med sin fru Stine sedan flera år tillbaka. Hon är en musiklärare från Bornholm, och de har även två barn tillsammans som båda snart vuxit upp och blivit myndiga. Äldste sonen heter Buster Isitt och är 20 år gammal, yngste sonen heter Scott Isitt och är 17 år gammal.

Grand designs Sverige sänds på måndagar klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons