5 saker du kanske inte visste om Gustav och Marie Mandelmann

Mandelmann

FOTO: TT
Marie och Gustav Mandelmann bor på en gård på Österlen.
De har egna tv-programmet Mandelmanns gård, men vilka är de egentligen?
Här finns en hel radda med saker som du kanske inte hade koll på om paret!

Ja, vilka är egentligen paret Gustav Mandelmann och Marie Mandelmann som tagit svenska folket med storm? De delar med sig av en hel del i deras tv-program Mandelmanns gård, men det finns nog en hel del som tittarna kanske inte har koll på ändå!

Marie Mandelmanns frisyr – så sätter du upp håret med flätan

”Många undrar hur jag sätter upp håret så här kommer en liten film”, har Marie Mandelmann tidigare skrivit på Instagram. I videon som hon delat så visar Marie hur hon sätter upp sitt hår i frisyer som blivit lite av hennes signum.

  • Steg 1: Först och främst borstar du igenom håret. Kamma sedan en mittbena och dela upp ditt hår i två sektioner. Precis ovanför öronen fäster du med toffsar.
  • Steg 2: Använd sedan en sjal att snurra ihop och lägga över huvudet.
  • Steg 3: Därefter flätar du ihop håret med sjalen. Hur? Genom att dela upp varje sektion i två, men låt sedan sjalen bli den tredje delen. På varje sida fäster du sen med en hårklämma.
  • Steg 4: Efter att du har flätat ihop håret med sjalen – på båda sidor – så lägger du de två delarna omlott på överhuvudet. Sedan knyter du sjalen löst bakom.
  • Steg 5: Nu kan du plocka bort hårspännena och sedan tvinna sjalen. Knyt sedan ännu en gång uppe på huvudet framför flätan. Efter det gömmer du själva sjalknuten under flätan – klart!
Mandelmanns på Kristallen.

Mandelmanns på Kristallen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vad heter Marie Mandelmann på Instagram?

Marie Mandelmann är stor på sociala medier, i alla fall när det gäller Instagram. Där heter hon mariemandelmann och har över 110 000 följare.

I sin bio beskriver hon sig med orden: ”Måleri, trädgård, mat, TV och böckerna: Självhushållning på Djupadal, Köksbok, Söta.”

Något hon ven passar på att påpeka för sina följare är:

Jag läser ALLA brev men hinner sällan svara”, följt av ett rött hjärta.

Vad heter Gustav Mandelmann på Instagram?

Gustav har inte lika många följare som sin fru på den sociala plattformen, men ändå en rejäl skara! På Instagram heter han gustavmandelmann och har över 60 000 följare,

Han beskriver sig med orden: ”En gustavglimt av Djupadal”. Han fortsätter:

”Alla är unika, det som förenar är alltid oändligt mycket mer än det lilla som skiljer. Tack för alla kärleksfulla ord”.

LÄS MER: Gustav och Marie Mandelmanns fyra barn – så ser de ut idag

Mandelmanns fyra barn

Paret Mandelmann har fyra barn ihop och alla har faktiskt vuxit upp. Vilka är då barnen?

  • Musikintresserade Aaron Asker Mandelmann, 30
  • Malmöbon Tora Fanny Mandelmann, 29
  • Gamla Limhamnbon Disa Elvira Mandelmann, 26
  • Yngstingen Joel Mandelmann, 19

Enda barnet som fortfarande bor kvar på gården med sina föräldrar på Österlen, eller ja i alla fall är skriven där, är yngsta sonen Joel.

Vad har Gustav Mandelmann för utbildning?

Innan Gustav förstod att jordbrukslivet var något för honom så hoppade han av och på läkarutbildningen ett par gånger. Han förstod att det inte var något för honom, utan att livet kallade på något annat.

Efter att ha övergett planerna på att bli läkare så läste Gustav en ettårig journalistutbildning. Men det blev inget av det heller, för samma dag som utbildningen var klar fick paret veta att de kunde flytta till ett torp på Gotland och då började ett helt annat äventyr!

LÄS OCKSÅ: Mandelmanns glädjebesked om framtiden – efter tuffa beslutet

LÄS OCKSÅ: TV4:s glädjebesked: Ny säsong av Mandelmanns gård

FOTO: TT

Senaste nytt