4 saker du vill veta om dansaren Tobias Karlsson

4 saker du vill veta om dansaren Tobias Karlsson

Tobias Karlsson är en av dansarna som frekvent dykt upp i TV4:s Let's dance genom åren.
I årets säsong är han inte med och dansar. Istället dyker han upp som deltagare i Hela kändis-Sverige bakar tillsammans med Lars-Åke Wilhelmsson.
Tävlingsduon kallar sig ”Glamourparet” och går såklart inför vinst.
Men vem är egentligen Tobias Karlsson när han inte dansar och bakar? Hänt svarar.

En person som dykt upp som dansare i många säsonger av TV4:s succéprogram Let’s dance är Tobias Karlsson, 42. Han föddes i Östansjö och började dansa redan som åttaåring.

Förutom dansare och dokusåpadeltagare som arbetar han även som koreograf. Men vem är Tobias egentligen? Och vad vill man veta om honom? Hänt svarar.

Tobias i Let’s dance

Tobias har verkat som professionell dansare och koreograf i tiodans redan sedan år 1999. Erfarenheten inom detta har givit honom en plats som dansare i populära tv-programmet Let’s dance i flera säsonger.

Under årens lopp har han dansat ihop med Arja Saijonmaa, Anna Sahlin, Elisabet Höglund, Agneta Sjödin, Tina Törner, Camilla Henemark, Anette Norberg, Nikki Amini och Magdalena Forsberg. Sist men inte minst dansade Tobias den tredje säsongen tillsammans med tv-kocken Tina Nordström som han kammade hem hela balunsen med.

Tina Nordström och Tobias Karlsson vann Let's dance

FOTO: Karin Törnblom/TT

Men Tobias har inte bara medverkat i svenska Let’s dance, utan även i den danska varianten Vild med dans och norska Skal vi danse.

Inte alltid en dans på rosor

Hösten 2019 släppte Tobias Karlsson en bok med namnet Inte alltid en dans på rosor. Hans berättelse är en tankeväckande memoar om mod, hemligheter och om att vara sitt sanna jag.

Handlingen är djup och går in på dansshower, glitter och glamour, men också om att hitta sig själv och sina styrkor – långt bortom rampljuset.

Tobias berättar i boken att han aldrig kände sig hemma bland ”fotbollskillarna”, utan hellre umgicks med tjejerna i klassen när han gick i skolan. Detta ledde i sin tur till att han kallades för ”fjolla” och ”bög”. Men genom dansen fick han stunder där han kunde glömma alla plågoandar.

Bokrelease för Tobias Karlssons bok "Inte alltid en dans på rosor"

FOTO: Karin Törnblom/TT

Tobias Karlsson om att komma ut som hiv-positiv

Let’s dance-stjärnan testades positiv för hiv för ett antal år sedan. Ett besked han pratat öppet om i tv4-programmet Malou efter tio. Att berätta för sina föräldrar om hiv-beskedet tog 2,5 år och Tobias själv beskriver det som det svåraste ögonblicket i hela sitt liv.

– Det är tre dagar av djup ångest. Jag tänker att ‘kommer jag någonsin kunna komma ha sex igen?’, säger Tobias och fortsätter:

– Jag kände direkt att jag var inne i den här garderoben igen. Jag kände mig otroligt klaustrofobisk.

Tobias Karlsson på Instagram

Tobias uppdaterar sina sociala kanaler frekvent och bjuder följarna på ett och annat från sitt liv näst in till varje dag.

På Instagram heter dansaren tobiaserikkarlsson och har nästan 35 000 följare.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Senaste nytt